Κοροναϊος: Σοβαρή παραμένει η κατάσταση του 66χρονου

Oι υπόλοιποι ασθενείς που νοσηλεύονται στο Ρίο δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο

Σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του 66χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού, που έχει προσβληθεί από τον ιό, και νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς είναι σε σταθερή κατάσταση.

Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου ανέφερε ότι «ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας έχει υπογράψει προσλήψεις επικουρικού προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, του «Αγίου Ανδρέα», αλλά και της περιφέρειας για τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει».

Όπως εξήγησε, «κάποιοι συνάδελφοι γιατροί, αλλά και νοσηλευτές βρίσκονται στα σπίτια τους σε καραντίνα, λόγω της επαφής με την αρχική ομάδα των εκδρομέων από Ισραήλ και Αίγυπτο».

Επίσης, ανέφερε ότι «υπάρχει σχέδιο για τη συγκρότηση μίας εθελοντικής ομάδας γιατρών σε όλους τους νομούς που πλήττονται, σε συνεργασία με τους ιατρικούς συλλόγους και ευελπιστούμε ότι θα γίνει και μία διαχείριση στην κοινότητα», κάτι που το χαρακτήρισε, ως «πολύ σημαντικό».

Στη συνέχεια η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου σημείωσε ότι «πράγματι έχει διαπιστωθεί και στους χώρους της υγείας ότι υπάρχει μία φοβία σε σχέση με κορωνοϊό» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν περιπτώσεις άρνησης γιατρών και νοσηλευτών να υπηρετήσουν το καθήκον τους, φοβούμενοι τον κορωνοϊό. Αυτό που ειπώθηκε στη σύσκεψη με ξεκάθαρους όρους είναι ότι θα πρέπει να εκπαιδευτούν όλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να έχουν μία σοβαρή ενημέρωση, διότι ουσιαστικά αυτό είναι το όπλο μας κατά αυτής της φοβίας που υπάρχει. Γνωρίζουμε όλοι από τα παγκόσμια δεδομένα, ότι πράγματι υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό υγειονομικών που πλήττονται και έχουν πεθάνει από την νόσο και επομένως αυτή η φοβία είναι δικαιολογημένη. Όμως, εμείς είμαστε εδώ για να χαράξουμε μία στρατηγική ενημέρωσης και φυσικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να έχουν όλο τον εξοπλισμό για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τον κορωνοϊό».