Ελλάδα

Κοροναϊός: Στους 99 οι νεκροί – Κατέληξε 76χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Ακούστε το άρθρο

Μεγαλώνει η μαύρη λίστα των νεκρών λόγω του κοροναϊού, καθώς κατέληξε ένας 76χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείο και κατέληξε σήμερα το πρωί ενώ φέρεται να είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ωστόσο η Ελλάδα έπεσε ακόμη πιο χαμηλά στην παγκόσμια λίστα κρουσμάτων από τον κοροναϊό.

Ενδεικτικό της απόδοσης των μέτρων, αλλά και της υπεύθυνης στάσης των Ελλήνων πολιτών, είναι η υποχώρηση 9 θέσεων στον παγκόσμιο πίνακα κρουσμάτων κοροναϊού. Η πορεία που ακολουθεί η χώρα μας είναι πτωτική. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έπεσε στην 52 θέση, ενώ πριν μία εβδομάδα βρισκόταν στην θέση 43.

Οι αργοί ρυθμοί με τους οποίους κινείται η πανδημία δεν δίνουν περιθώρια για εφησυχασμό προειδοποιούν ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Πέντε ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κοροναϊό τις τελευταίες ώρες ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 98.

Μεταξύ των νεκρών, μια γυναίκα από την Πτολεμαΐδα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, δυο άνδρες που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και δύο άντρες που κατέληξαν στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ.

Στα 33 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2114.

Πέντε νέα κρούσματα κοοναϊού βρέθηκαν στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, έπειτα από ιχνηλάτηση των επαφών 25χρονου.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο πρώην κέντρο αποκατάστασης «Αρωγή» στη Νίκαια Λάρισας, εκεί όπου μεταφέρθηκαν και οι υπόλοιποι 26 ασθενείς.

Με κάθε τρόπο προσπαθούν οι αρχές σε ολόκληρη τη χώρα να ενημερώσουν τους πολίτες για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα περιοριστικά μέτρα .

Στην Κίμωλο η διαδικασία γίνεται με τη βοήθεια ντουντούκας. Ο διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος δίνει λεπτομερείς οδηγίες στους κατοίκους έχοντας στο πλευρό του τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας του νησιού.

Μήνυμα έστειλε και Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα, δίνοντας συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες πολίτες.

Συγκινητικές μέσα στην κρίση του κοροναϊού είναι και οι προσφορές ιδιωτών. Και η εταιρία Volton προχώρησε σε μια πολύ σημαντική προσφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δέκα υπερσύγχρονες κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με στόχο να θωρακιστούν τα δημόσια νοσοκομεία για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που προκύπτουν από την πανδημία Covid -19.

via

Όλη η επικαιρότητα