Ηλεία

Κορωνοιός και ελεύθερο κάμπινγκ; Το ιδανικότερο μέρος… Καιάφας

Μέσα στο δάσος, δίπλα στη λίμνη, κοντά σε μία εκπληκτική αμμουδιά…

Ένας από τους ομορφότερους τόπους για να περάσουν τις διακοπές τους όσοι προτιμούν το ελεύθερο κάμπινγκ είναι η περιοχή του  Καϊάφας στην Ζαχάρω.

Με μία αναζήτηση στις ανάλογες  σελίδες θα διαπιστώσετε  ότι οι «ειδικοί» και λάτρεις αυτής της επιλογής διακοπών, κατατάσσουν τον Καϊάφα στις 10 κορυφαίες  περιοχές της χώρας μας που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς… με την σκηνή σου.

Πρόκειται για ένα μέρος που συνδυάζει το δάσος και την παραλία, το πράσινο και το γαλάζιο αλλά και την σκιά των δέντρων με την εκπληκτική χρυσαφένια αμμουδιά.

Μπάνια στην «χρυσή» αμμουδιά του Καϊάφα, συνδυασμένα με την ομορφιά του δάσους και της λίμνης, δημιουργούν ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο που όσοι αγαπούν την φύση θέλουν να ζήσουν από κοντά και να γίνουν ένα με αυτό.

Κατασκηνώνοντας εκεί με τις σκηνές τους, κάνοντας τις πιο εναλλακτικές διακοπές, μέσα στο δάσος, δίπλα στην θάλασσα, με φόντο την απέραντη λιμνοθάλασσα του Καϊάφα.

Όσοι όμως θέλουν να πάρουν και μία μικρή γεύση από «πολιτισμό» θα πρέπει να ξέρουν ότι η πόλη της  Ζαχάρω  είναι αρκετά κοντά και φυσικά χρησιμεύει και για τον αναγκαίο  ανεφοδιασμό.

Το ελεύθερο κάμπινγκ για όσους το λατρεύουν είναι ο καλύτερος τρόπος για διακοπές κοντά στην φύση, χωρίς παράλληλα να ξοδέψουν πολλά λεφτά, μακριά από άσκοπα έξοδα και πολυτέλειες.

Kαι σίγουρα ο Καϊάφας είναι ο ιδανικότερος τόπος για αυτό, ένας φυσικός παράδεισος στην περιοχή μας.

Μάλιστα φέτος το καλοκαίρι με τις ιδιαιτερότητες του κορωνοιού, οι σκηνές σε πολλές περιοχές της χώρας μας αλλά και του Νομού μας θα έχουν την τιμητική τους.

Σεβόμαστε το περιβάλλον

Οδηγίες από την Lady Papaya 

Όταν πηγαίνεις για camping, ελεύθερο ή οργανωμένο δεν είσαι υπεύθυνοι μονάχα για εσένα και για την παρέα σου ή την οικογένειά σου. Δεν έχεις να φροντίζεις μονάχα για τα προσωπικά σου αντικείμενα. Όταν πηγαίνεις για camping δεν προσέχεις μονάχα τη σκηνή σου (ή το τροχόσπιτό σου).

Αυτό που οφείλεις να γνωρίζεις είναι πως όταν πηγαίνετε για camping, είσαι υπεύθυνος και για τη φροντίδα του περιβάλλοντος γύρω σου και του να σιγουρευτείς πως δεν κάνεις κάτι που μπορεί να βλάψει τη φύση. Άλλωστε camper χωρίς να αγαπάει τη φύση, είναι σαν το δύτη που δεν του αρέσει η θάλασσα. Απλά δεν γίνεται.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι τα σκουπίδια σας. Ποτέ μη φύγεις και αφήσεις σκουπίδια γύρω σου ή το χειρότερο να τα πετάξεις κάπου. Πάντα να έχεις μαζί σου σακούλες σκουπιδιών. Και το για να είσαι 100% σωστός, να χωρίζετις τα σκουπίδια σε αυτά που ανακυκλώνονται και σε αυτά που δεν ανακυκλώνονται.Το ίδιο ισχύει και για τα τσιγάρα (αν ακόμα καπνίζεις). Να έχεις πάντα ένα σταχτοδοχείο μαζί σου. Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα, από τσέπης μέχρι αυτά που χώνονται στην άμμο και τα έχεις μαζί σου και στην παραλία.

Να σέβεσαι τα ζώα που υπάρχουν εκεί. Σκέψου πως εκεί που πας να κατασκηνώσεις εσύ για λίγες μέρες, αυτά ζουν μπορεί και όλη τους τη ζωή.

Προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Το ξέρω πως μπορεί να ακουστεί υπερβολικό, αλλά φρόντισε από το σαπούνι μέχρι τις σακούλες που θα έχεις μαζί σου να είναι βιοδιασπώμενα.

Εννοείται πως αν έχεις κατασκηνώσει κοντά σε δασική περιοχή, φωτιά δεν ανάβεις ακόμα κι όταν δεν κουνιέται φύλο. Μονάχα στην παραλία και αυτή την προσέχεις και δεν και ό,τι να ‘ναι. Και ιδανικά μετά μαζεύεις τα υπολείμματα.

Μην βανδαλίζεις το φυσικό τοπίο. Τι θέλω να πω; Δεν χρειάζεται να ξέρει ο camper του 2035 πως “Κώστας + Νανά = LFE”. Κρατήστε την αγάπη σας για εσάς και αφήσε το βράχο καθαρό από σπρέι ή μπογιές.

Να θυμάσαι πως όσο πιο μικρό το αποτύπωμά σου, τόσο πιο ωραίο το camping.

Όλη η επικαιρότητα