Ελλάδα Οικονομία

Κορωνοϊός: 190 τα κρούσματα – Πέντε νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Ακούστε το άρθρο

Αυξήθηκαν κατά 73 σε μία ημέρα – Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, τα «ορφανά» κρούσματα είναι 11 – 36 κρούσματα υπό διερεύνηση – Από το σύνολο των κρουσμάτων, 47 είναι πάνω από 65 ετών και 79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-64 – Επίσης, έχουν προσβληθεί επτά παιδιά από 0 έως 17 ετών

Κατά 73 αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον φονικό ιό.

Τα 36 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση. Συνολικά 11 είναι τα λεγόμενα «ορφανά», δίχως γνωστή πηγή επαφής. Τα εννέα εξ αυτών είναι στην Αττική. Πέντε άτομα νοσούν σοβαρά και αυτή την ώρα είναι διασωληνωμένοι -δύο στο Ρίο, ένα στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ένα στο «Σωτηρία» και ένα στο «Αττικόν».

47 νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση.

Συνολικά, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, έχουν ελεγχθεί για κορωνοϊό 2.700 άτομα. 1.000 έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί μόνο τις τελευταίες 48 ώρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 47 είναι πάνω από 65 ετών, 79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-64 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα. Επίσης, έχουν προσβληθεί επτά παιδιά από 0 έως 17 ετών.

Γεωγραφικά, η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής: Αθήνα 85, Ηλεία 40, Αχαΐα εννέα, Θεσσαλονίκη έξι, Ανατολική Αττική πέντε, Ζάκυνθος τέσσερα, Καστοριά τρία.

Ο ίδιος ανακοίνωσε τη λήψη έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με το κλείσιμο εμπορικών κέντρων, εστιατορίων, καφετεριών και μπαρ.

«Θα κάνουμε ότι χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιοι μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας» τόνισε σχετικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όλη η επικαιρότητα