Αχαϊα Ηλεία

Κορωνοϊός: 21 άτομα νοσηλεύονται στο Ρίο- Ένας 64χρονος είναι σοβαρά

Ακούστε το άρθρο

Υπήρξε ένα εξιτήριο και μια νέα εισαγωγή

Ένας 64χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με κορωνοϊο ενώ άλλα 3 κρούσματα παρουσιάζουν συμπτώματα βαριά πνευμονίας.

Τα 3 αυτά περιστατικά πάντως δεν ανησυχούν τους γιατρούς. Στο ΠΓΝΠ περιθάλπονται συνολικά 21 άτομα που πάσχουν από κορωνοϊό.

Σήμερα Κυριακή ένας πήρε εξιτήριο όμως λίγο αργότερα υπήρξε μια νέα εισαγωγή με αποτέλεσμα ο αριθμός των νοσηλευόμενων να παραμείνει σταθερό.

Στο μεταξύ τρία παιδάκια 5 έως 15 ετών συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε απομόνωση στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο έως ότου βγουν τα αποτελέσματα του δείγματος που τους έχει ληφθεί για να διαπιστωθεί εάν πάσχουν από κορωνοϊό ή όχι.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 103 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα.

Από αυτά τα 49 είναι του τελευταίου 24ώρου ενώ τα υπόλοιπα 54 αφορούν προηγούμενες ημέρες λόγω καθυστέρησης πληροφόρησης από τα εργαστήρια. Συνολικά πλέον τα κρούσματα στην χώρα μας είναι 331.

Εξ αυτών τα 44 είναι πιθανώς εγχώριας μετάδοσης χωρίς ταξιδιωτικό ιστορικό. Αυτή την ώρα 51 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας και 8 είναι διασωληνωμένα σε σοβαρή κατάσταση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Όλοι όσοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση είναι άνδρες. Συνολικά από όσους νοσηλεύονται το 57% είναι άνδρες ενώ η μέση ηλικία είναι τα 63 έτη.

Έως τώρα έχουν ληφθεί συνολικά 4.000 δείγματα, έχουν υπάρξει 4 νεκροί και 10 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

via

Όλη η επικαιρότητα