Αχαϊα

Κορονοϊός – Αχαΐα: Το ισχυρό σοκ δημάρχου που μπήκε στους οικισμούς των Ρομά – Πώς περιγράφει την εμπειρία του: “Μέσα στη βρωμιά και την εγκατάλειψη;”

Ακούστε το άρθρο

Τους οικισμούς των Ρομά σε Κάτω Αχαΐα (Πίσω Συκιά) και Σαγέικα, καθάρισαν χθες δήμος, Πολιτική Προστασία με τη συνδρομή της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας..

Η χθεσινή επιχείρηση σχολιάζεται με χαρακτηριστικό τρόπο από τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά στην ανάρτησή του:

“Από τη χθεσινή μας προσπάθεια να καθαρίσουμε τον καταυλισμό των Ρομα στην Πίσω Συκιά και στα Σαγαιικα! Μια φωτογραφία ράπισμα στον «πολιτισμό» μας!

Ένα σοκ! Ώρα 9 το πρωί μια οικογένεια έξω από το κονταιινερ – σπίτι τους, η γιαγιά, η μητέρα και καθισμένα στη σειρά έξι κουτσούβελα ζεσταίνονται από τον πρωινό ήλιο σε απίστευτες συνθήκες! Μια εικόνα-Ντροπή! Για το Δήμο, για την πολιτεία μας, για την κοινωνία μας, για όλους μας! Αλίμονο! τι μπορεί να περιμένει η κοινωνία μας από αυτά τα παιδάκια αύριο? Μέσα στη βρωμιά και την εγκατάλειψη?

Γιατί να υπακούουν και να συνεργάζονται? Τώρα τους ζητάμε να κάνουν πράγματα που τους τα στερούμε πάντα ως κοινωνία, ως Δήμος και ως πολιτεία? Πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους πασει θυσία! Ότι κάναμε μέχρι τώρα είναι ένα τίποτα μπροστά σε αυτά που πρέπει να κάνουμε! Είναι ένας μακρύς δρόμος που τον ξεκινήσαμε και θα τον πάμε μακρυά, για να στηρίξουμε αυτούς τους συνανθρώπους μας και να ζήσουν αυτά τα παιδάκια σε μια καλύτερη αυλή, σένα καλύτερο σπίτι, σε μια καλύτερη γειτονιά με ένα σχολείο και μια κοινωνία που θα τα αγκαλιάσει! Έχουμε τεράστια δουλειά και πρέπει να την κάνουμε!

Εφτά νομα δυστυχισμε, σένα δωμά φυλακισμέ, δικαίως αγανακτισμέ και με τα πάντα αηδιασμέ, πως τάχεις έτσι μοιρασμέ ντουνιά ψευτοπολιτισμε, πως τάχεις έτσι μοιρασμέ ντουνιά ψευτοπολιτισμε!”

VIA

Όλη η επικαιρότητα