Ηλεία

Κορωνοϊός: Ανησυχία για κρούσματα στο Τραγανό

H διασπορά ξεκίνησε από το Δημοτικό Σχολείο του Τραγανού.
Ακούστε το άρθρο

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στην τοπική κοινότητα του Τραγανού η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», η διασπορά ξεκίνησε από το Δημοτικό Σχολείο του Τραγανού, όπου σε διάστημα μιας εβδομάδας έχουν βρεθεί έντεκα μαθητές θετικοί στον κορωνοϊό, με το τελευταίο κρούσμα να εντοπίζεται χθες.

Τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά στον ιό, βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο, ενώ είναι όλα ασυμπτωματικά και από την ερχόμενη Δευτέρα κάποια από αυτά θα επιστρέψουν κανονικά στις τάξεις τους. Επιπλέον δεν τέθηκε θέμα για το κλείσιμο της σχολικής δομής, αφού για να γίνει αυτό πρέπει να βρεθεί θετικό το 50+ 1% ενός τμήματος.

Κλειστό παραμένει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και ένα από τα καφενεία του Τραγανού, αφού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος φέρεται να νόσησε από το παιδί του, που είναι ένας εκ των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Τραγανού.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται με ένταση οι ιχνηλατήσεις των ατόμων που έχουν έρθει σε επαφή με θετικά περιστατικά στο δημοτικό διαμέρισμα, στο οποίο γίνονται συνεχώς rapid test.

Όλη η επικαιρότητα