Αχαϊα Ηλεία

Κορωνοϊός: Ασφυχτική πίεση στο ΕΣΥ – Στον «Αγ. Ανδρέα» ο 19χρονος από τον Πύργο

Η κατάσταση του χαρακτηρίζεται «καλή και σταθερή».
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζει να «σφυροκοπά» αδιάκοπα τα νοσοκομεία της 6ης Υ.ΠΕ, και ιδιαίτερα της Πάτρας, η μετάλλαξη «Όμικρον», που η διασπορά της έχει αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τόσο τις επισκέψεις θετικών ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, με τον αριθμό των πολιτών να ξεπερνά πολλές φορές τους 100, πολλές από τις οποίες μετατρέπονται σε νοσηλείες, κυρίως στις κλινικές covid των νοσοκομείων του Ρίου και του «Αγίου Ανδρέα».

Η πίεση που δέχονται το τελευταίο διάστημα αυτά τα νοσοκομεία οδήγησε στην ενεργοποίηση της συμφωνίας της διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ με το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ολύμπιον», με σκοπό την αποσυμφόρηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, του οποίου η κατάσταση θεωρείται πλέον οριακή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η λειτουργία της έκτης κλινικής covid, ενώ ήδη προετοιμάζεται προς λειτουργία και η έβδομη.

Όπως προβλέπει η συμφωνία, στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ολύμπιον» θα μετακινηθούν τα noncovid περιστατικά.

Οι αριθμοί των νοσηλειών σε Πύργο και Πάτρα

Σε ότι αφορά των αριθμό των νοσηλευομένων με κορωνοϊό, στο νοσοκομείο του Πύργου νοσηλεύονταν μέχρι χθες 24 ασθενείς στις δύο κλινικές covid που διαθέτει η νοσηλευτική μονάδα, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι ανεμβολίαστοι και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 65 έτη.

Σταθερή παραμένει η κατάσταση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Πάτρας, ωστόσο έχει αυξηθεί ο αριθμός των νοσηλειών στις κλινικές covid, καθώς και ο αριθμός των μικρών παιδιών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στην παιδιατρική κλινική του Ρίου.

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία της 6ης Υ.ΠΕ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονταν 102 ασθενείς στις κλινικές covid, 5 παιδιά στην παιδιατρική κλινική, 5 ασθενείς στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και 12 στη ΜΕΘ. Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 74 ασθενείς στις κλινικές covid και 8 στη ΜΕΘ.

Στον «Αγ. Ανδρέα» ο 19χρονος από τον Πύργο

Μεταξύ των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» βρίσκεται και ο 19χρονος από τον Πύργο, στον οποίο έχει χορηγηθεί συσκευή παροχής υψηλής ροής οξυγόνου (High Flow), με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται «καλή και σταθερή».

Όλη η επικαιρότητα