Ελλάδα

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Εξηγήσαμε στους Ρομά στην Λάρισα τι πρέπει να κάνουν και μας άκουσαν

Ακούστε το άρθρο

Ο οικισμός της Νέας Σμύρνης στην Λάρισα, τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας και σε υποχρεωτική καραντίνα για χρονικό διάστημα 14 ημερών, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ταυτοποίηση 20 συνολικά ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για τον κορωνοϊό, ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε αβάσιμα τα σχόλια που έχουν γραφτεί «ότι οι Ρομά κινήθηκαν εναντίον μας. «Τους εξηγήσαμε τι πρέπει να κάνουν και μας άκουσαν».

«Έχουμε μια ιδιαίτερη περίπτωση στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στην Λάρισα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στα κρούσματα του κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν εκεί.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι μεταφέρονται σε δομή εκτός καραντίνας οι 20 θετικοί στον Covid 19, οι οποίοι θα παραμείνουν φρουρούμενοι.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως απαγορεύεται οποιοσδήποτε να βγει ή να μπει στην περιοχή της καραντίνας, που αφορά στον οικισμό της Νέας Σμύρνης.

via

Όλη η επικαιρότητα