Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Κορωνοϊός – Δυτ. Ελλάδα: Πιο σοβαρή η κατάσταση στην Αχαΐα απ’ ότι σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Τι δηλώνει ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.
Ακούστε το άρθρο

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κος Κώστας Γιαννόπουλος σε δηλώσεις του για τα κρούσματα covid 19 στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, ανέφερε πως παρότι υπήρξε το προηγούμενο διάστημα μια αύξηση, εντούτοις τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί μια φθίνουσα πορεία, κάτι που είναι θετικό.

Επίσης απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν (ενόψει των εορτών) νωρίτερα τα σχολεία και πρόσθεσε πως είναι παρακινδυνευμένο να πει κάποιος ότι μπορεί να έχουμε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στο άμεσο μέλλον.

Για τη σημερινή κατάσταση όσον αφορά τα κρούσματα: «Στα σχολεία μας υπάρχει και αυτό αποτυπώνεται σε όλη την κοινωνία, στις ηλικίες τις μαθητικές και στην Πρωτοβάθμια αλλά και στην Δευτεροβάθμια, ένας αριθμός μαθητών που νοσούν.

Η μετάλλαξη Δ δεν κάνει διακρίσεις και …χτυπάει όλους τους ανθρώπους. Η αλήθεια είναι ότι το προηγούμενο διάστημα είχαμε μία αύξηση των κρουσμάτων. Αυτήν την εβδομάδα όμως είδαμε μία σταθεροποίηση και μία φθίνουσα τάση. Αυτό είναι το ένα και αυτό αποτυπώνεται στην μαθητική κοινότητα. Να ξέρετε ότι τα περισσότερα κρούσματα τα έχουμε στην Αχαΐα, σε σχέση με τις άλλες δύο ενότητες, στην Ηλεία και στην Αιτωλοακαρνανία. Στην Αχαΐα είναι υπέρ τριπλάσιος ο αριθμός των κρουσμάτων απ’ ότι στους άλλους δύο νομούς όσον αφορά τους μαθητές. Υπάρχει όμως και το εξής στοιχείο το οποίο πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας. Υπάρχουν και αρκετοί καθηγητές ιδίως στην Αχαΐα που απουσιάζουν από τα σχολεία αφού έχουν νοσήσει. Αυτό το γεγονός σίγουρα προκαλεί ένα πρόβλημα διαχείρισης του εκπαιδευτικού προσωπικού, αφού δεν έχουμε τόσους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε όταν αποσύρεται κάποιος να τον αναπληρώνουμε και έχει διαπιστωθεί πράγματι να υπάρχει μία δυσλειτουργία σε αυτό το θέμα. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο μας προβληματίζει, αφού υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών που είναι ανεμβολίαστοι».

Για το αν το κλείσιμο των σχολείων πιο νωρίς θα βοηθούσε στο να μην έχουμε τόσα πολλά κρούσματα στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα: «Εγώ πιστεύω ότι έτσι κι αλλιώς οι διακοπές των Χριστουγέννων θα βοηθήσουν στο να έχουμε μείωση των κρουσμάτων. Όμως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί αυτό, έχει αποκλειστεί από την Υπουργό Παιδείας, οπότε πάμε κανονικά στο πρόγραμμά μας και τα σχολεία θα κλείσουν 23 του μήνα». Τώρα για το αν φοβάται, αν θα φουντώσει περαιτέρω το κύμα των κρουσμάτων κορωνοϊού στη σχολική κοινότητα: «Είναι δύσκολο να κάνουμε μία τέτοια εκτίμηση, όμως αυτό που βλέπω είναι ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε μία σταθεροποίηση και μία τάση φθίνουσα στα κρούσματα στα σχολεία. Ας ελπίσουμε ότι και οι επόμενοι μήνες, αφού ξέρετε ότι τώρα ξεκινάει ο χειμώνας που είναι επιβαρυντικός, γιατί ένα κρυολόγημα δεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθεί, θα κυλήσουν ομαλά. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και θέλω να κάνω πάλι μία έκκληση, τα τεστ που μοιράστηκαν να κάνουν τα παιδιά, να μην σταματήσουν σε καμία περίπτωση να τα κάνουν και φυσικά εννοείται, για όλους όσους πρέπει να κάνω το εμβόλιο, να το κάνουν».

Όλη η επικαιρότητα