Ελλάδα

Κορονοϊός: Έντεκα οι νεκροί στην Ιταλία – Πάνω από 300 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ακούστε το άρθρο

Τους έντεκα έφτασαν οι νεκροί στην Ιταλία από τον νέο φονικό κοροναϊό σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 322.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αρμόδιος επίτροπος Άντζελο Μπορέλι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί δραματικά, καθώς υπάρχουν ακόμη 28 νέες περιπτώσεις κρουσμάτων από κοροναϊό στη Λομβαρδία και σύνολο 240 μόνο στην συγκεκριμένη περιφέρεια της Ιταλίας.

Οι τρεις νεκροί ήταν ηλικίας περίπου 80 ετών και προέρχονταν από την πλέον πληγείσα περιοχή, τη Λομβαρδία. Πρόσθεσε ότι αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 322, στη μεγάλη πλειονότητά τους καταγράφονται στον βορρά της χώρας.

Αναλυτικά τα κρούσματα ανά πόλη στην Ιταλία:

Επί του παρόντος υπάρχουν 7 περιφέρειες που έχουν «πληγεί» από τον κοροναϊό:

240 κρούσματα στη Λομβαρδία (συμπεριλαμβανομένων 9 θυμάτων),

38 κρούσματα στο Βένετο (συμπεριλαμβανομένου ενός θύματος),

23 στην Εμίλια Ρομάνα

Τρεις στο Πιεμόντε,

Τρεις στο Λάτσιο

Δύο στην Τοσκάνη

Ένα στη Σικελία

Ένα στην επαρχία Μπολτσάνο

Δυσλειτουργίες εξαιτίας του κοροναϊού

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε παραδέχθηκε δυσλειτουργίες σε νοσοκομείο της περιφέρειας του Μιλάνου που διευκόλυναν την εξάπλωση του ιού.

Το νοσοκομείο υποδέχθηκε ασθενή που θεωρείται «ο ασθενής 1», από τον οποίο προήλθε μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στην Λομβαρδία.

Σαράντα επιβάτες πτήσης της Alitalia προερχόμενη από τις πληγείσες περιοχές της Ιταλίας αναγκάσθηκε να επιστρέψει στην Ρώμη, αφού δεν έγινε δεκτή στο έδαφος του Μαυρικίου.

Από την πλευρά τους, εκατοντάδες τουρίστες βρίσκονται περιορισμένοι σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της Τενερίφης των Καναρίων Νήσων, όπου ένας ιταλός τουρίστας διαγνώσθηκε αρχικά θετικός στον ιό, ενώ ακολούθησε και η σύζυγός του.

Διακόπηκε η παραγωγή της νέας ταινίας «Mission Impossible», η οποία επρόκειτο να γυριστεί στην Ιταλία.

Όλη η επικαιρότητα