Κόσμος Υγεία

Κορωνοϊός – Eυρώπη: Ξεπερνούν τους 45.000 οι θάνατοι

Ακούστε το άρθρο

Από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, περισσότερο από ένα εκατομμύριο κρούσματα έχουν καταγραφεί επίσημα παγκοσμίως

Στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκεται η γηραιά ήπειρος που μετρά σημαντικές πληγές. Σχεδόν τα τρία τέταρτα των θανάτων κορωνοϊού καταγράφονται στην Ευρώπη, με μια εξάπλωση που δεν αποδυναμώνεται και θέτει το ερώτημα της γενικευμένης χρήσης μάσκας.

Η πανδημία έχει σκοτώσει περισσότερους από 45.000 ανθρώπους στην Ευρώπη, από τους οποίους σχεδόν το 85% στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, σύμφωνα με απολογισμό που κατάρτισε το Γαλλικό Πρακτορείο βάσει επίσημων πηγών σήμερα στις 21.00 ώρα Ελλάδος.

Ένα πεντάχρονο παιδί περιλαμβάνεται στα τελευταία θύματα στη Βρετανία, γεγονός που υπενθυμίζει ότι η ασθένεια δεν σκοτώνει μόνο τους ηλικιωμένους ή όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Με πάνω από 15.000 θανάτους, η Ιταλία είναι η χώρα που μετρά τους περισσότερους νεκρούς στον κόσμο.

Από τότε που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19, περισσότερο από ένα εκατομμύριο κρούσματα έχουν καταγραφεί επίσημα παγκοσμίως, τα περισσότερο από τα μισά στην Ευρώπη.

Με ραγδαίο ρυθμό εξαπλώνεται ο κορωνοϊός ανά τον κόσμο, ενώ από την εμφάνισή του, τον Δεκέμβριο, στην Κίνα, έχει αφαιρέσει πάνω από 60.000 ζωές.

Ωστόσο, ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων αντανακλά μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων, καθώς πολλές χώρες κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις μόνο στις περιπτώσεις που χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας.

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα