Αρχική WEB tv Κορονοϊός – Γεωργιάδης: Θα διευρυνθεί το ωράριο των σούπερ μάρκετ – Έχουμε...

Κορονοϊός – Γεωργιάδης: Θα διευρυνθεί το ωράριο των σούπερ μάρκετ – Έχουμε αποθέματα για τρεις μήνες (VIDEO)

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ θα διευρυνθεί, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να μην συνωστίζονται στα καταστήματα αφού τα αποθέματα της τροφίμων επαρκούν για τρεις και επιπλέον μήνες.

Έκανε έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν όλοι μαζί στα σούπερ μάρκετ και να κινδυνεύουν από τον συνωστισμό να κολλήσουν τον κορονοϊό, καθώς τα αποθέματα τροφίμων της χώρας επαρκούν.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πηγαίνετε όλοι μαζί στα σούπερ μάρκετ. Γιατί δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ως προς την επάρκεια των τροφίμων. Τα αποθέματα της χώρας είναι άνω των τριών μηνών. Κάθε μέρα τα σούπερ μάρκετ θα έχουν τροφοδοσία. Άρα το να πηγαίνετε στο σούπερ εκτός από επικίνδυνο, ανεύθυνο και αχρείαστο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Κάνουμε μία δημόσια έκκληση αυτή είναι μία μάχη θα την κερδίσουμε όλοι μαζί. Είναι μία μάχη για τις ευάλωτες ομάδες. Τα σούπερ μάρκετ δεν θα κλείσουν. Και το ωράριο θα διευρυνθεί και θα δώσουμε το δικαίωμα να γίνονται παραγγελίες τηλεφωνικές και ιντερνετικές και τις Κυριακές. Τα καταστήματα που είναι σε εμπορικά κέντρα αν έχουν ξεχωριστή είσοδο θα τα αφήσουμε ανοιχτά για να προσθέσουμε σούπερ μάρκετ στο σύστημα», συμπλήρωσε.

Η χώρα δίνει μία τεράστια μάχη ώστε να μειώσει τον ρυθμό μετάδοσης του κορονοϊού, είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως θα ζητηθεί από τις εταιρείες που εμπορεύονται αντισηπτικά, μάσκες και απολυμαντικά να δηλώσουν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα τα αποθέματά τους «για να κάνουμε ελέγχους και να βλέπουμε αν υπάρχει αισχροκέρδεια. Γιατί η αισχροκέρδεια τώρα δεν είναι απλώς κακό πράγμα είναι βαθιά ανήθικο».

Το Σάββατο γέμισαν και τα σούπερ μάρκετ μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το κλείσιμο καταστημάτων. Καταναλωτές προμηθεύτηκαν μεγάλες ποσότητες από αντισηπτικά μαντηλάκια και τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως μακαρόνια και ρύζια με αποτέλεσμα να αδειάσουν ράφια.

reader.gr