Υγεία

Κορωνοϊός – Γώγος: Υπάρχει οριζοντίωση της καμπύλης διασποράς στην Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Για θετικά δεδομένα στην Ελλάδα μίλησε ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολόγος του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, που σχολίασε ότι τα «υπάρχει μια οριζοντίωση της καμπύλης»

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γώγος ανέφερε ότι το συμβάν με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποτελεί αντανάκλαση της κοινωνίαςΤο πιο αποτελεσματικό είναι όσοι νοσούν να κατεβαίνουν για την σωστή περίθαλψη στα νοσοκομείο και οι υπόλοιποι να παραμείνουν σε καραντίνα στο πλοίο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος σχετικά με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Βλέπουμε τη δυνατότητα διασποράς του ιού, είναι μια μικρή αντανάκλαση της κοινότητας το πλοίο. Πως μπορεί να διαδοθεί ο ιός από κάποιον χωρίς συμπτώματα» είπε και πρόσθεσε:

«Είναι περίπου 350 άτομα στο πλοίο, πιστεύω θα είναι παραπάνω από 20 άτομα θετικά στον ιό. Είμαστε σε αναμονή για τα αποτελέσματα του πληρώματος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μια μικρή εστία μετάδοσης, πρέπει να είμαστε πάντα επιφυλακτικοί γιατί πάντα υπάρχουν έκτακτα γεγονότα με αυτόν τον ιό. Η απρόβλεπτη εξέλιξη».

via

Όλη η επικαιρότητα