Ηλεία

Κορονοϊός: Η αγωνία του 50χρονου από την Ηλεία – Νοσεί 40 μέρες χωρίς συμπτώματα

Ακούστε το άρθρο

ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ

Με αγωνία θα περιμένει τα αποτελέσματα της σημερινής εξέτασής του ο 50χρονος οικογενειάρχης από την Ηλεία που διαγνώσθηκε με κορονοϊό πριν 40 μέρες και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να νοσεί αλλά χωρίς συμπτώματα.

Ο 50χρονος που μαζί με την γυναίκα του είχαν ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους,  είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο του Ρίου. Πριν ένα μήνα πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του δίπλα στη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. Η 44χρονη γυναίκα του, είχε νοσήσει από κορωνοϊό και μετά από 14 ημέρες βγήκε αρνητική.

Ο δε 50χρονος από τότε μέχρι και την περασμένη εβδομάδα έχει υποβληθεί σε τέσσερα τεστ τα οποία βγαίνουν θετικά! «Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις» υποστηρίζουν οι γιατροί.

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη θα μεταβεί και πάλι στο Ρίο για το πέμπτο τεστ. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά αύριο και ο 50χρονος μαζί με την οικογένειά του ελπίζει ότι αυτή τη φορά το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό.

Ο 50χρονος όλες αυτές τις ημέρες μαζί με την οικογένειά του είναι σε καραντίνα. Σημειώνεται ότι η γυναίκα και τα παιδιά έχουν υποβληθεί σε τεστ το οποίο και είναι αρνητικό.

Σύμφωνα με τον παθολόγο – λοιμωξιολόγο Χαράλαμπο Γώγο καθηγητή παθολογίας ιατρικού τμήματος πανεπιστημίου Πατρών και θεράπων ιατρό του ασθενούς (σε δηλώσεις του στο Mega) υποστηρίζει ότι  οι 40 μέρες είναι από τα μεγαλύτερα διαστήματα που χρειάζεται προκειμένου να βγει ένα τεστ αρνητικό. Συγκεκριμένα ο καθηγητής δήλωσε:

«Υπάρχει περίπτωση σε μερικούς ανθρώπους, παρότι έχει περάσει μεγάλο διάστημα, ειδικά όταν είναι ήπια τα συμπτώματα, να παραμείνει έστω και ελάχιστο ιικό φορτίο εκεί που το ελέγχουμε».

Ο κ. Γώγος σημείωσε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν μεταδίδεται ο ιός μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά για λόγους ασφαλείας πρέπει να τηρούνται οι κανόνες της καραντίνας.

Όλη η επικαιρότητα