Κόσμος

Κορωνοϊός – Ισπανία: Με ρομπότ η μάχη κατά της νόσου

Τα ρομπότ θα μπορούν να πραγματοποιούν 80 χιλιάδες τεστ κορωνοϊού την ημέρα

Την προηγμένη τεχνολογία στη μάχη κατά του κορωνοϊού επιστρατεύει η Ισπανία.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «Daily Μail», Ισπανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη παραγγείλει τέσσερα ρομπότ τα οποία θα μπορούν να διενεργούν 80 χιλιάδες τεστ για τον κορωνοϊό την ημέρα.

Σήμερα, οι γιατροί έχουν την δυνατότητα να διεξάγουν από 15.000 έως 20.000 τεστ ημερησίως.

«Θα αγοράσουμε τέσσερα ρομπότ, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα αναλάβουν δράση στα νοσοκομεία», όπως ανακοίνωσαν Ισπανοί αξιωματούχοι, γράφει το βρετανικό δημοσίευμα.

Η ιβηρική χώρα είναι η δεύτερη χώρα της Ευρώπης που έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τον Covid- 19- μετά την Ιταλία- μετρώντας πάνω από δύο χιλιάδες θανάτους μέχρι στιγμής.

Η έξαρση των κρουσμάτων που μέχρι στιγμής υπολογίζονται σε 30 χιλιάδες, αναμένεται να κορυφωθεί την Τετάρτη, όπως προβλέπουν οι ειδικοί.

Ωστόσο, οι ισπανικές αρχές πιστεύουν ότι, διενεργώντας περισσότερα τεστ, από 20.000 που είναι σήμερα, θα μπορούσαν να φρενάρουν την εξάπλωση της νόσου.

Μιλώντας σε συνέδριο το Σάββατο, η επικεφαλής του Ινστιτούτου Υγείας της Μαδρίτης,Τακέλ Γιότι, τόνισε :

«Έχουμε ήδη προγραμματίσει ένα σχέδιο αυτοματοποιημένων τεστ μέσω ρομπότ και η Ισπανία έχει δεσμευτεί να αγοράσει τέσσερα από αυτά που θα μας βοηθήσουν να διεξάγουμε 80.000 τεστ για τον Covid- 19 την ημέρα ».

Όλη η επικαιρότητα