Κορονοϊός – Ιταλία: Καθημερινό ραντεβού για γυμναστική στα μπαλκόνια

Τους κοιτάς και δεν γίνεται να μην τους θαυμάσεις. Πόση υπομονή, πόση δύναμη και θέληση για ζωή επιδεικνύουν οι Ιταλοί σε όλο αυτό που βιώνουν με τον κορονοϊό. Πειθαρχούν με τα περιοριστικά μέτρα αλλά δεν σταματούν να ονειρεύονται όλοι μαζί (έστω και από απόσταση) την επόμενη ημέρα.

Μετά τις εικόνες με τους Black Sabbath και το θερινό σινεμά στα μπαλκόνια των αποκλεισμένων, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, σειρά έχει η απογευματινή γυμναστική των έγκλειστων στα σπίτια τους, όπως την κατέγραψε ο Ιταλός φωτογράφος και συνεργάτης του National Geographic, Gabriele Galimberti.

«Αυτή είναι η θέα από το γραφείο μου. Μέχρι πριν από 20 ημέρες, σχεδόν δεν ήξερα τους γείτονές μου κι ούτε εκείνοι κάποιον δικό τους. Τώρα, κάνουμε όλοι μαζί γυμναστική στις 6 το απόγευμα. Στο μέσο της “καταιγίδας” που ξέσπασε με τον κορονοϊό και τη θλίψη που καταβάλλει όλους μας αυτή την περίοδο, είναι όμορφο να βλέπεις πώς οι άνθρωποι προσπαθούν και επιμένουν», έγραψε ο ίδιος στη λεζάντα του βίντεο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

The view outside of my office. Until 20 days ago, I hardly knew any of my neighbors. And many of them didn’t know each other either. Now, we all workout together every day at 6:00pm. In the middle of the storm created by the coronavirus, with the sadness that affects every person these days, it’s nice to see how people try to react. #coronavirus #milano #milan #italy #covid19 #pandemic

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriele Galimberti (@gabrielegalimbertiphoto) στις

Οι Ιταλοί, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της Ευρώπης αλλά και του πλανήτη απέναντι στον κορονοϊό (τα θύματα στην Ιταλία ξεπέρασαν εκείνα της Κίνας), δίνουν και μια άλλη, άνιση, μάχη: να μην ξεχάσουν πώς να είναι «κανονικοί», πώς να είναι άνθρωποι. Η σκέψη μας, μαζί τους.