Ελλάδα

Κορονοϊός: Νέος θάνατος στην Κομοτήνη – Στους 191 οι νεκροί

Ακούστε το άρθρο

Κορονοϊός: Κατέληξε μία 64χρονη από την Κομοτηνή – 8 νέα κρούσματα του κορονοϊού ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/06) ο ΕΟΔΥ – Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν

Μια γυναίκα 64 ετών στην Κομοτηνή, έχασε σήμερα Τετάρτη (24/6) την μάχη με τον κορονοϊό, ανεβάζοντας στους 191 το σύνολο των θανάτων από τη νόσο Covid 19 στη χώρα μας.

Η γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Κομοτηνής έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

8 νέα κρούσμα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 8. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3310 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 55.0% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 190 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (87.5% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 3310 κρουσμάτων, 730 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1848 (55.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των συνολικών κρουσμάτων, των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 291187 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5353 (1.8%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Όλη η επικαιρότητα