Ηλεία

Κορωνοϊός: Λήξη συναγερμού για το γηροκομείο Πύργου

Τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στο γηροκομείο στις αρχές της εβδομάδας νοσηλεύονται στην κλινική covid  της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου.
Ακούστε το άρθρο

Λήξη συναγερμού σήμανε για το γηροκομείο Πύργου «Άγιος Χαράλαμπος», αφού μετά και την χθεσινή επίσκεψη κλιμακίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσια Υγείας στη δομή, δεν ανιχνεύτηκε άλλο κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενους και τροφίμους.

Τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στο γηροκομείο στις αρχές της εβδομάδας νοσηλεύονται στην κλινική covid  της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, χωρίς η κατάσταση της υγείας τους να εμπνέει ανησυχία. Μάλιστα, δύο από τους (σ.σ. ένας εργαζόμενος και ένας τρόφιμος) αναμένεται να λάβουν άμεσα το εξιτήριο, ενώ ο δεύτερος τρόφιμος που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης.

Δύο κρούσματα στο πρώην ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» ανιχνεύτηκαν δύο θετικά κρούσματα σε εργαζόμενους του πρώην ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, οι οποίοι ήταν ασυμπτωματικοί, αλλά και σε αυτή την περίπτωση όπως διαπιστώθηκε από τους συνεχής ελέγχους του ΕΟΔΥ, δεν εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός σε άλλα άτομα.

Ο διοικητής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Σταθακόπουλος.

«Και στις δύο περιπτώσεις, τόσο στο γηροκομείο του Πύργου όσο και στο πρώην ΚΕΠΕΠ Λεχαινών δεν καταγράφηκε εξάπλωση του ιού. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ελέγχους δύο φορές την εβδομάδα και βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση. Πρέπει να προσέχουμε όλοι όμως, γιατί ο κορωνοϊός υπάρχει ακόμα και δυστυχώς ο κόσμος δεν προσέχει. Εμείς από την πλευρά μας λαμβάνουμε όλα τα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού και κρατάμε τις δομές μας σε ένα υψηλό επίπεδο» δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο  διοικητής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Σταθακόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα