Πολιτική

Κορωνοϊός: Μόλις εννέα κρούσματα στη Βουλή

Ένας βουλευτής ανεμβολίαστος
Ακούστε το άρθρο

Μόλις εννέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη Βουλή, στους ελέγχους που διενεργούνται από την Τρίτη. Συνολικά ελέγχθηκαν 893 άτομα με εννέα εξ αυτών να διαπιστώνονται θετικά, στην πλειοψηφία τους ασυμπτωματικά.

Την ίδια ώρα, μόνον ένας από τους 300 βουλευτές παραμένει ανεμβολίαστος σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο οποίος ανέφερε πως έχει επικαλεστεί λόγους υγείας. Οι υπόλοιποι βουλευτές είναι υγειονομικά «τακτοποιημένοι».

Στο πλαίσιο πάντως, ανάσχεσης της πανδημίας, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε αυστηροποίηση των μέτρων με περιορισμό του αριθμού των παρόντων βουλευτών στις συνεδριάσεις. Στην αίθουσα της Ολομέλειας δε θα μπορούν να παρίστανται περισσότεροι από 100 βουλευτές, ενώ στην αίθουσα της Γερουσίας δεν μπορούν να βρίσκονται περισσότεροι από 40 βουλευτές. Οι μικρότερες αίθουσες θα χρησιμοποιούνται μόνο σε περίπτωση ανάγκης και δεν θα πρέπει σε αυτές οι βουλευτές να είναι περισσότεροι από 6.

Αποφασίστηκε επίσης περικοπή ταξιδιών στο εξωτερικό και περικοπή των επισκέψεων στους εκθεσιακούς χώρους της Βουλής. Ταυτόχρονα, θα συνεχιστεί η επιστολική ψηφοφορία. Για τους υπαλλήλους θα ισχύσει τηλεργασία μέχρι και 50%.

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα