Ελλάδα

Κορωνοϊός: Μόλις έξι τα νέα κρούσματα – Στους 146 οι νεκροί

Ακούστε το άρθρο

Στα 2.632 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 6 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Την ίδια ώρα, οι νεκροί έφτασαν τους 146 καθώς το τελευταίο 24ωρο πέθαναν δύο ακόμη άτομα.

Παράλληλα, 35 συμπολίτες μας βρίσκονται στις ΜΕΘ με διάμεση ηλικία τα 65 έτη, ενώ 81 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο. 

Μέχρι σήμερα, ελέγχθηκαν 80.951 κλινικά δείγματα.

Μέχρι σήμερα πάνω από 3 εκατ. κρούσματα έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο. Περίπου 1.384.000 αφορούν μόνο στην Ευρώπη.

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ χαμηλότερος απ’ ότι είχαμε στις αρχές Μαρτίου, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, λέγοντας πως το πρώτο κύμα της νόσου έχει περάσει την κορύφωσή του στην Ευρώπη.

Ο καθηγητής τόνισε πως τα εμβόλιο βρίσκονται στο προσκήνιο με περισσότερες από 100 ομάδες σε όλο τον κόσμο να έχουν ξεκινήσει μελέτες.

Κάποιες από αυτές τις προσπάθειες για την δημιουργία εμβολίου, θα οδηγήσουν σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας.

Στη σημερινή ενημέρωση είναι παρών και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος θα παρουσιάσει το σχέδιο του υπουργείου για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και την επαναφορά των δικαστικών λειτουργιών.

Ο κ. Τσιόδρας είπε πως «σήμερα ξεκίνησε μία νέα φάση. Όλοι πρέπει να προστατευτούμε και να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση.Σε αυτή την κοινή προσπάθεια πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να εμποδίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού».

VIA

Όλη η επικαιρότητα