Κορονοϊός: Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ – Τι αλλάζει από Δευτέρα

Νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Σάββατο στα σούπερ μάρκετ, όσον αφορά την προσέλευση του κοινού και την ταυτόχρονη παρουσία πελατών στο κατάστημα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι από τη Δευτέρα γίνεται υποχρεωτική η παρουσία μόνο ενός πελάτη ανά 15 τ.μ., αντί για 10 τ.μ. που ισχύει μέχρι σήμερα. Αυτό το μέτρο λαμβάνεται για να αποφεύγεται ο συνωστισμός ενός των καταστημάτων.

Πλέον, όσοι επιθυμούν να ψωνίσουν σε σούπερ μάρκετ, παίρνουν ένα χαρτάκι από τον φύλακα και στην είσοδο, ενώ δεν μπορούν να μπουν αν εντός του χώρου υπάρχουν αρκετοί πελάτες ήδη.

Αύριο, Σάββατο, θα είναι εκτάκτως κλειστές όλες οι λαϊκές της χώρας, ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο κ. Χαρδαλιάς. Από Δευτέρα, ανακοίνωσε ότι στις λαϊκές αγορές μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί με απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και υποχρέωση εκ περιτροπής ανά εβδομάδα.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι από το Σάββατο απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής σε όλη την ελληνική επικράτεια.

“Από όλους εμάς και τη δική μας συμπεριφορά εξαρτάται τελικά αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας” τόνισε επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι “η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες, αλλά δυστυχώς κάποιοι δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά αγνοούν τις συστάσεις” και προσέθεσε: “Τέτοιες οι συμπεριφορές απασχολούν και την κοινωνία, αλλά και την πολιτεία. Και η ελληνική πολιτεία και γνώριζε και γνωρίζει και θα συνεχίσει να γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια”.

Περαιτέρω επισήμανε ότι “κάποιοι συμπολίτες μας, δυστυχώς, παρατηρούμε ότι δεν το τηρούν και θεωρούν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή στο εξοχικό. Με δεδομένο ότι τα περισσότερα κρούσματα έχουν σημειωθεί στην Αττική και εν γένει στις μητροπολιτικές περιοχές σε όλη τη χώρα, αντιλαμβάνονται όλοι τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό και τι συνέπειες μπορεί να έχει για την υγεία των πολιτών στις περιοχές όπου πάνε”.

Επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη, αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, απλώς δεν κυκλοφορούμε. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε εκ νέου, αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.