Ελλάδα Υγεία

Κορωνοϊός: Νέο κρούσμα επιβεβαιώθηκε στην Δάφνη σε μητέρα μαθητή

Ακούστε το άρθρο

Θετική στον κοροναϊό βρέθηκε μητέρα μαθητή στη Δάφνη, όπως ενημερώνει με έκτακτη ανακοίνωση ο Δήμος Δάφνης. Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου ατόμου για τυχόν άλλα κρούσματα, απολυμαίνονται σχολεία, κλείνουν τα ΚΑΠΗ

Θετική στον κοροναϊό βρέθηκε μητέρα μαθητή στη Δάφνη, όπως ενημερώνει με έκτακτη ανακοίνωση ο Δήμος Δάφνης.

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου ατόμου για τυχόν άλλα κρούσματα.

Την ίδια ώρα απολυμαίνονται όλα τα δημοτικά κτίρια και τα σχολεία, ενώ για προληπτικούς λόγους κλείνουν έως την Παρασκευή 13 Μαρτίου τα ΚΑΠΗ του Δήμου.

Η ανακοίνωση του Δήμου

«Πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε από τις αρμόδιες αρχές ότι το ύποπτο κρούσμα κηδεμόνα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, είναι θετικό. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου ατόμου για τυχόν άλλα κρούσματα.

Ο Δήμος έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ήδη έχει ξεκινήσει η απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων.

Για προληπτικούς λόγους και για την προστασία της πιο ευάλωτης κοινωνικής ομάδας συμπολιτών μας, αποφασίζουμε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου μας από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και θα ακολουθήσουν νεώτερες οδηγίες και ανακοινώσεις όταν προκύψουν νέα στοιχεία».

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Στα 45 έχουν φθάσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χωρα μας, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση. Από χθες, Πέμπτη, μέχρι σήμερα προστέθηκαν στην λίστα 14 νέες περιπτώσεις, ενδεικτικό της ταχύτητας με την οποία μπορεί να εξαπλωθεί ο ιός.

Οι 14 νέες περιπτώσεις σχετίζονται με την εκδρομή στους Αγίους Τόπους στην οποία συμμετείχε ο 67χρονος από την Ηλεία. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του κοροναϊού που έκανε ο λοιμωξιολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμούς Δημόσιας Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκαν θετικοί στον ιό 11 από τους ταξιδιώτες και 3 επαφές τους.

VIA

Όλη η επικαιρότητα