Ελλάδα Επιχειρήσεις

Κορωνοϊός: Ποια καταστήματα και επιχειρήσεις δεν θα λειτουργούν τις επόμενες μέρες

Ακούστε το άρθρο

Με αυστηρά μέτρα επιχειρεί η κυβέρνηση να αναχαιτίσει την έξαρση κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ειδικότερα, την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, των θεάτρων, των κινηματογράφων και των παιδότοπων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ως κέντρα διασκέδασης ορίζονται όσα έχουν έχουν άδεια που τα χαρακτηρίζει «κέντρα διασκέδασης», δηλαδή πρόκειται για νυχτερινές πίστες, μεγάλα κλαμπ.

Δεν περιλαμβάνονται καταστήματα εστίασης, όπως καφετέριες και εστιατόρια.

Την ίδια ώρα, συνολικά 117 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ειδικότερα, από τα 117 επιβεβαιωμένα κρούσματα – μεταξύ αυτών και ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα, που απεβίωσε στο νοσοκομείο της Πάτρας – τα 107 έχουν γνωστή σύνδεση και τα 18 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Από τα κρούσματα αυτά 82 είναι εισαγόμενα, 25 είναι επαφές τους και 10 χαρακτηρίζονται «ορφανά», που σημαίνει ότι εντοπίστηκαν από δειγματοληπτικό έλεγχο στην κοινότητα και δεν γνωρίζουμε την πηγή μετάδοσης.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 34, τρεις εκ των οποίων είναι στη ΜΕΘ. Ακόμη, επιβεβαίωσε ότι έλαβε εξιτήριο το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα, η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και το παιδί της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα