Life

Κορωνοϊός: Πώς η καραντίνα επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή μας

Ακούστε το άρθρο

Για κάποιους η καραντίνα είναι η καλύτερη ‘δικαιολογία’ για σεξ. Τι γίνεται όμως με όσους δεν έχουν την τύχη να κλειστούν με το ταίρι τους στο ίδιο σπίτι;

Aναμφίβολα, η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας. Η καραντίνα και το ‘μένουμε σπίτι‘ έχουν γίνει λέξεις που χρησιμοποιούμε πλέον συνεχώς και σίγουρα μιλάμε για μια πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση. Μια κατάσταση που πρέπει να πάρουμε όλοι μας στα σοβαρά.

Τα κρούσματα της covid-19 παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 250.000, ενώ οι θάνατοι μέχρι αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τις 11.000. Παρόλα αυτά, υπάρχει η αισιοδοξία πως όλο αυτό θα περάσει σε μερικές εβδομάδες και η ζωή μας θα επιστρέψει σε μια κανονικότητα.

Όλη αυτή η κατάσταση που βιώνουμε έχει επηρεάσει αρκετούς τομείς της ζωής μας και φυσικά ο σεξουαλικός τομέας δεν θα μπορούσε να μείνει απ’ έξω. Εδώ και αρκετές ημέρες δουλεύουμε σπίτι, μένουμε σπίτι και γενικά βγαίνουμε έξω μόνο για τα απαραίτητα ψώνια από το σούπερ μάρκετ ή το φαρμακείο. Κάτι που σημαίνει πως βλέπουμε ελάχιστο κόσμο.

Σύμφωνα με την Kaye Smith, Life Coach και Sex Educator, η οποία μίλησε στο ‘Dazed’, “η είδηση ενός θανατηφόρου ιού, όπως αυτή της covid-19 μπαίνει βαθιά μέσα στην ψυχή μας, ξυπνώντας το ένστικτο της επιβίωσης. Το να κάνεις σεξ και να θέλεις να αναπαραχθείς, όταν η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει τον θάνατο είναι ένα εξελικτικό ένστικτο”. Εκεί, ίσως λοιπόν να οφείλεται το γεγονός ότι στην καραντίνα η λίμπιντο μας παρουσιάζει μια άνοδο.

Έρχεται μια νέα γενιά, οι Coronials;

Ζευγάρι στο κρεβάτιShutterstock

Δεν είναι λίγες οι επιστημονικές έρευνες, οι οποίες συνδέουν το φόβο με τη σεξουαλική διέγερση. “Τόσο ο φόβος, όσο και ο ενθουσιασμός, αλλά και η σεξουαλική διέγερση ενεργοποιούν ένα αυτόνομο νευρικό σύστημα. Όταν είσαι φοβισμένος ή ξαναμμένος, οι χτύποι της καρδιάς σου αυξάνονται, οι αναπνοές μειώνονται και πρήζονται οι μυς σου. Το άγχος και η σεξουαλική διέγερση έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους. Είναι εντελώς φυσιολογικό να σκεφτόμαστε το σεξ αυτές τις στιγμές”, προσθέτει η Sex Educator.

Όπως έγραψε μάλιστα η βρετανική ‘Telegraph‘, υπάρχουν αρκετοί που προβλέπουν ένα νέο baby boom στις μέρες της καραντίνας, το οποίο θα φανεί σε εννιά μήνες. Μια νέα γενιά μωρών που μπορεί να δημιουργηθεί όσο τα ζευγάρια αναγκαστικά μένουν σπίτι σε καραντίνα, για τον περιορισμό του κορονοϊού. Κάποιοι μάλιστα βρήκαν ακόμα και όνομα σε αυτή τη γενιά, η οποία θα ονομαστεί Coronials.

Δεν είναι, όμως, όλοι το ίδιο τυχεροί για να περάσουν τις ημέρες της καραντίνας τους με το ταίρι τους στο ίδιο σπίτι. Υπάρχουν πολλά ζευγάρια που δεν έχουν ακόμα δικό τους σπίτι, καθώς φυσικά και πολλοί νέοι (και όχι μόνο), τους οποίους τους βρήκε η εξάπλωση του κορονοϊού ως single.

Όπως τόνισε η Kaye Smith είναι λογικό να έχει κάποιος αυξημένη επιθυμία για σεξ αυτό το διάστημα. “Όταν δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις, κάτι άλλο να σε αποσπά, το σεξ γίνεται η αγαπημένη μας ασχολία για να περάσουμε το χρόνο μας. Το ίδιο συνέβαινε και σε άλλες εποχές με μεγάλο άγχος και ανησυχία, όπως σε πολέμους. Θέλεις να περάσεις καλά και το θέλεις τώρα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον αυνανισμό“.

Ο αυνανισμός στην εποχή της καραντίνας

Άνδρας βλέπει ερωτικές ταινίεςShutterstock

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας σχετικά με τον αυνανισμό, “μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, προφυλάσσοντάς μας από διάφορες αρρώστιες”. Προφανώς και ο αυνανισμός δεν σε προστατεύει από τον κορονοϊό, αλλά σίγουρα δεν κάνει κακό. Ειδικά σε χρονικές συγκυρίες, όπως αυτή που ζούμε τώρα.

Ήδη η επισκεψιμότητα των γνωστών ερωτικών ιστοσελίδων έχει εκτοξευτεί όσο ο κόσμος μένει σπίτι, ενώ το Pornhub αποφάσισε πρόσφατα να προσφέρει premium περιεχόμενο σε όλη την Ιταλία, η οποία έχει χτυπηθεί άσχημα από τον κορονοϊό. Μια προσπάθεια που έχει σκοπό να κάνει όσους έχουν μείνει σπίτι, να απαλλαγούν έστω για λίγο από το άγχος και το φόβο τους.

Κι αυτό το παράδειγμα αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες και όχι μόνο για την Ιταλία. Παράλληλα, έχουν αλλάξει και οι προτιμήσεις των χρηστών σε αυτά τα sites. Συχνά η βιομηχανία του πορνό ακολουθεί και την καθημερινότητά μας, έτσι από τη στιγμή που ο κορονοϊός είναι το νούμερο ένα θέμα παγκοσμίως, υπάρχουν πολλές αναζητήσεις για ερωτικές ταινίες με μάσκες, ειδικές στολές και γιατρούς.

Αν και έχουν ανέβει κατά πολύ οι επισκέψεις μας σε ερωτικά sites, οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του πορνό δέχονται ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα. Όπως και πολλά άλλα επαγγέλματα, έτσι και όσο εργάζονται σε αυτό τον τομέα έχουν μπει ‘στον πάγο’. Οι μεγάλες παραγωγές στην Αμερική έχουν σταματήσει και κυριαρχεί μια μεγάλη αβεβαιότητα.

Δεν μιλάμε φυσικά για τις εργάτριες του σεξ που δουλεύουν παράνομα σε πολλές χώρες. Αυτές κι αν αντιμετωπίζουν κρίση στο επάγγελμά τους, με τον κόσμο να μένει σπίτι και να αποφεύγει φυσικά τις πολλές επαφές. Ειδικά με κόσμο που δεν γνωρίζει.

Το ‘επάγγελμα’ που έχει εκτοξευτεί

Cam-girl που κάνει live showShutterstock

Παρόλα αυτά υπάρχει ένα ‘επάγγελμα’ που σχετίζεται με το σεξ, το οποίο παρουσιάζει τεράστια κέρδη αυτή τη στιγμή. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το ‘camming’. Τα λεγόμενα cam-girls είναι τα κορίτσια που κάνουν live shows μέσω κάμερας από το σπίτι τους και μπορεί κάποιος να τα δει, πληρώνοντας κάποια συνδρομή στο κανάλι τους.

Κάτι που φυσικά δεν απαιτεί καμία επαφή με άλλο άτομο και μπορείς να το απολαύσει κάποιος από το δωμάτιο του σπιτιού του κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Και μάλιστα οι εγγραφές σε τέτοιου είδους κανάλια έχουν απογειωθεί το τελευταίο διάστημα.

Είναι αλήθεια πως οι ημέρες είναι δύσκολος και η ερωτική μας ζωή δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από όλα αυτά που γίνονται. Είναι σημαντικό να κρατήσουμε αποστάσεις και να κάνουμε υπομονή για όσο κρατήσει όλο αυτό.

Τα dating apps, αλλά και πιο παλιές μας συνήθειες όπως το sexting έχουν κι αυτά πάρει φωτιά αυτό το διάστημα, ενώ το Tinder σε μια προσπάθεια να κρατήσει τον κόσμο στα σπίτια του και να μη βγαίνει ραντεβού αποφάσισε να ενημερώσει τους χρήστες του πως τη δεδομένη στιγμή, η ασφάλεια και η καραντίνα είναι πιο σημαντικά από το dating, προτείνοντας μάλιστα να σύρουν αριστερά.

via

Όλη η επικαιρότητα