Αχαϊα Ηλεία Υγεία

Κορωνοϊός: Ρεκόρ νοσηλειών στην Πάτρα – Επιστρατεύονται γιατροί για το Γ.Ν. Ηλείας

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» θα επιστρατευθούν γιατροί και με «μπλοκάκια».
Ακούστε το άρθρο

Επιμένουν σε υψηλά νούμερα οι νοσηλείες των ασθενών με κορωνοϊό, τόσο στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, όπου καθημερινά οι εισαγωγές που χρήζουν νοσηλείας ισούται με μια κλινική Covid, όσο και στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου όσο περνούν οι μέρες και οι νοσηλείες δεν πέφτουν σε ικανοποιητικό βαθμό, κινδυνεύει να «φουλάρει».

Μπορεί μέχρι και χθες να νοσηλεύονταν 32 ασθενείς και στις δύο κλινικές covid, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να γεμίσουν ξανά.

Ερωτηθείς από την εφ. «Πατρίς» για το αν θα επεκταθούν οι κλινικές Covid, ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ Γιάννης Καρβέλης απάντησε ότι «υπάρχει επικαιροποιημένο σχέδιο, έτοιμο να εφαρμοστεί όποτε κριθεί απαραίτητο.

Δεν θα αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας αβοήθητο», κάτι που επισήμανε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου στο ΠΓΝΠ, όπου διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα αύξησης κλινών covid και επικαιροποιήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός σε ότι αφορά την απόλυτη ετοιμότητα ανάπτυξης απλών κλινών covid ώστε να χρησιμοποιηθούν άμεσα αν χρειαστεί.

Όσον αφορά την κάλυψη των κενών, έπειτα από την απουσία του ενός από τους δύο παθολόγους, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα, ο κ. Καρβέλης επισήμανε πως «όλες οι εφημερίες καλύπτονται κανονικά. Παρά το γεγονός ότι το Νοσοκομείο του Πύργου δεν έχει μόνιμο παθολόγο, η 6η ΥΠΕ καλύπτει όλα τα κενά», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» θα επιστρατευθούν γιατροί και με «μπλοκάκια».

Μιλώντας για τον αριθμό νοσηλειών στα νοσοκομεία της Πάτρας ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ δήλωσε ότι «ακόμα είμαστε σε μεγάλο αριθμό νοσηλειών λόγω και της αντίστοιχης μεγάλης επισκεψιμότητας που έχουμε στα ΤΕΠ. Να πω χαρακτηριστικά ότι προχθές η εφημερία στον «Αγ. Ανδρέα» ήταν πολύ πιεστική και μπήκαν 20 νέες νοσηλείες.

Με βάση τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου από το εργαστήριο μοριακού ελέγχου της 6ης Υ.ΠΕ που στεγάζεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η μετάλλαξη Όμικρον έχει κυριαρχήσει πλέον και αυτό έχει ως συνέπεια τη μεγάλη επισκεψιμότητα νοούνταν στα δύο νοσοκομεία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης Υ.ΠΕ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονταν 125 ασθενείς στις κλινικές covid, 4 μικροί ασθενείς στην Παιδιατρική κλινική, 4 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και 12 στη Μ.Ε.Θ. Αντίστοιχα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» 82 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές Covid και 8 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όλη η επικαιρότητα