Επιστήμη

Κορωνοϊός: Σάλος με δήθεν παραδοχή της Pfizer για «ιούς Φρανκεστάιν»

Άνδρας που παρουσιάζεται ως στέλεχος της εταιρείας εμφανίζεται να δηλώνει ότι η εταιρεία σκέφτεται να πειραματιστεί με μεταλλαγμένους ιούς.
ΕΜΒΟΛΙΟ PFIZER
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο που φέρεται να δείχνει στέλεχος της Pfizer να μιλά για πειράματα με μεταλλαγμένους ιούς παρουσιάστηκε από αντιεμβολιαστή δημοσιογράφο του Fox News και αναπαρήχθη ευρέως στο Διαδίκτυο, όπως φαίνεται όμως δεν είναι γνήσιο.

Το βίντεο που παρουσίασε στην εκπομπή του ο Τάκερ Κάρλσον υποτίθεται ότι τραβήχτηκε με κρυφή κάμερα από το Project Veritas, συντηρητική ομάδα που συνδέεται με τον Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρίζει ότι εργάζεται για την αποκάλυψη της αλήθειας.

«Η Project Veritas μόλις παρουσίασε κρυφό βίντεο στελέχους της Pfizer να καυχιέται για το πώς η εταιρείας του πραγματοποιεί πειράματα Φρανκεστάιν, χειρίζεται ιούς Covid για το κέρδος και το κάνει μυστικά, πιθανώς παραβιάζοντας την ομοσπονδιακή νομοθεσία» έγραψε ο Κάρλσον στο Twitter.

Όταν ο Χίτλερ διορίζεται καγκελάριος της Γερμανίας – Οι μηχανορραφίες που τον ανέβασαν στην εξουσία
Στο βίντεο, ο εικονιζόμενος «Τζόρνταν Τρίστον Ουόκερ», που παρουσιάζεται ως διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης, Στρατηγικών Επιχειρήσεων και Επιστημονικού Σχεδιασμού mRNA της Pfizer, ισχυρίζεται ότι η εταιρεία του διερευνά μεθόδους «κατευθυνόμενης εξέλιξης» για τη δημιουργία νέων στελεχών του ιού της Covid.

«Μην το πεις σε κανέναν […] Υπάρχει ένας κίνδυνος […] πρέπει να είναι απολύτως ελεγχόμενα για να είμαστε βέβαιοι ότι αυτός ιός που μεταλλάσσουμε δεν δημιουργεί κάτι νέο […] όπως ο ιός που ξεκίνησε στην Ουχάν, για να είναι ειλικρινής» λέει ο άνδρας.

Όμως κανένα στέλεχος με το όνομα «Τζόρνταν Τρίστον Ουόκερ» δεν φαίνεται να εργάζεται στη Pfizer, ανέφερε το Forbes, σύμφωνα με το οποίο το βίντεο είναι πιθανότατα πλαστό.

Η Pfizer εξέδωσε ανακοίνωση ως απάντηση, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν το εν λόγω πρόσωπο είναι στέλεχός της.

Διαψεύδει ωστόσο ότι πραγματοποιεί πειράματα κατεθυνόμενης εξέλιξης ή απόκτησης λειτουργικότητας, αν και μελετά νέα στελέχη του ιού για να εκτιμήσει την αποτελεσματικότητα των διαθέσιμων θεραπειών.

«Κατά τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του εμβολίου COVID-19 των Pfizer-BioNTech, η Pfizer δεν έχει διεξαγάγει έρευνα για την απόκτηση λειτουργικότητας ή την κατευθυνόμενη εξέλιξη» ανέφερε.

Όλη η επικαιρότητα