Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα – Στο «κόκκινο» τα νησιά

O ιός παραμένει και μάλιστα αρκετά νησιά βρίσκονται «στο κόκκινο».
ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Ακούστε το άρθρο

Ο μεγάλος αριθμός τουριστών στα νησιά, ο συνωστισμός και η μη χρήση της μάσκας από όλους σε εσωτερικούς χώρους έχουν ανεβάσει τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πιο υψηλός, αφού δεν πραγματοποιούνται πολλά τεστ ανίχνευσης covid-19, ενώ πολλοί που κάνουν self test και είναι θετικοί στον κοροναϊό, δεν δηλώνουν το αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα ο ιός παραμένει και μάλιστα αρκετά νησιά βρίσκονται «στο κόκκινο».

Ειδικότερα τα 5 νησιά που «βράζουν» από κρούσματα είναι:

η Εύβοια: 1.809,
η Κρήτη (Ηράκλειο: 2.168 – Χανιά: 1.367),
η Κέρκυρα: 910,
η Μυτιλήνη: 808, και
η Χίος: 56.

Η ανάλυση Μαγιορκίνη

Για την εξέλιξη της πανδημίας την καλοκαιρινή περίοδο έκανε αναφορά στο Facebook ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Η αποσύζευξη των διασωληνώσεων από τον αριθμό θανάτων με COVID-19 συνεχίζεται. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρατηρούμε μεγάλη μείωση στις εισαγωγές και τους θανάτους με COVID-19, μείωση που σε κύματα όπως της Delta και της Alpha θα περιμέναμε αργότερα (περίπου 10 με 14 ημέρες). Η μείωση αυτή δεν επηρεάζεται από την προσέλευση για test και επιβεβαιώνει την συνεχιζόμενη συρρίκνωση της θερινής έξαρσης», είναι η ανάρτηση του κ. Μαγιορκίνη.

Όλη η επικαιρότητα