Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Βρέφος τριών μηνών βρέθηκε θετικό στον ιό

Θετικό στον νέο κορωνοϊό είναι ένα βρέφος τριών μηνών, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Mega

 

Το μωράκι γεννήθηκε πρόωρα τον Δεκέμβριο και προς το παρόν είναι άγνωστο το πώς κόλλησε τον νέο κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης από την Παρασκευή.

Η μητέρα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, δήλωσε ότι βρίσκεται μαζί με το μωρό σε καραντίνα στο νοσοκομείο και περιμένει τις απαντήσεις από το δικό της τεστ. Όπως είπε, η ίδια έχει έντονο βήχα.

Στις δηλώσεις της, η μητέρα ανέφερε ότι η περίπτωση του βρέφους καταγράφεται ως απροσδιόριστο κρούσμα. Το βρέφος γεννήθηκε πρόωρο στις 13 Δεκεμβρίου και μπήκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου έμεινε εκεί για 49 ημέρες. Οταν επέστρεψαν σπίτι, το μωρό κόλλησε μια ίωση και νοσηλεύτηκε εκ νέου, ενώ κάποιες ημέρες μετά το ξεπέρασε.

Το μωρό παρουσίασε και πάλι συμπτώματα ίωσης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων. Εκεί, από την αρχή αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο κρούσμα, έκανε το τεστ για τον Covid-19 και βγήκε θετικό.

71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας, 695 στο σύνολο

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε σήμερα 71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 695.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας είναι 17.

Ακόμη 114 άτομα νοσηλεύονται, ενώ 35 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 74% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενα νοσήματα.

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας είπε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έχουν προσβληθεί 8.000 με 10.000 πολίτες. 

 

via