Οικονομία

Κορονοϊός στις αγορές! Πτώση 30% στο πετρέλαιο! «Σφαγή» στα χρηματιστήρια

Ακούστε το άρθρο

Σε επίπεδα 1991 οι τιμές του πετρελαίου. Τεράστια πτώση στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Όλα δείχνουν κατρακύλα στα διεθνή χρηματιστήρια. 12% πτώση στο χρηματιστήριο της Νορβηγίας.

Οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό έχουν επηρεάσει το τελευταίο διάστημα και τις αγορές με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός για την παγκόσμια οικονομία. Σήμερα πάντως τα χρηματιστήρια δεν αναμένεται να πέσουν λόγω κορονοϊού αλλά λόγω της απόφασης της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τις τιμές και να προχωρήσει τον Απρίλιο σε δραματική αύξηση της παραγωγής αργού.

Ο πόλεμος Σαουδικής Αραβίας – Ρωσίας ξέσπασε μετά την άρνηση της Ρωσίας να μειώσει την παραγωγή της προκειμένου να υπάρξει μια σταθεροποίηση στις αγορές οι οποίες έχουν πληγεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον κορονοϊό. Οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν κατά 30% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 1991 και τον Πόλεμο του Κόλπου.

Τα futures του Dow Jones είναι στο -4,8.

Με πτώση 12% άνοιξε το χρηματιστήριο της Νορβηγίας.

Με μεγάλη πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1.050,99 μονάδων (–5,07%), στις 19.698,76 μονάδες, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από την 4η Ιανουαρίου 2019.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 82,49 μονάδων (–5,61%), στις 1.388,97 μονάδες.

newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα