Ηλεία

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Ηλεία – Γεμάτη η κλινική Covid στο Γ.Ν. Πύργου

Στο κόκκινο του Επιδημιολογικού Χάρτη μπαίνει από αύριο η Ηλεία.
Ακούστε το άρθρο

Στο κόκκινο του Επιδημιολογικού Χάρτη μπαίνει από αύριο η Ηλεία, καθώς παρουσίασε νέα επιδείνωση στους επιδημιολογικούς δείκτες.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στην περιοχή μας την τελευταία εβδομάδα, καταγράφησαν περισσότερα από 384 νέα κρούσματα Covid-19.

Ακόμη, η κατάσταση στο Γ.Ν. Πύργου είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, αφού και οι 17 κλίνες της κλινικής Covid, είναι γεμάτες, ενώ η ΜΕΘ Covid δεν λειτουργεί. Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ακόμη 17 κλίνες διαθέσιμες, σε περίπτωση που χρειαστούν.

Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων με κορωνοϊό είναι τα 55 έτη και οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι.

Πολλά κρούσματα και στα σχολεία

Αρκετά είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, όμως η διασπορά τους δεν είναι τόσο μεγάλη έτσι ώστε οι διευθύνσεις να αποφασίσουν το κλείσιμο τάξεων και τμημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερα από 60 είναι τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε Γυμνάσια και Λύκεια του νομού και τα περισσότερα εστιάζονται στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Λάλα.

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά σχολεία, ο αριθμός των κρουσμάτων για την ώρα είναι μικρός, με περίπου 8, ίσως και λίγο περισσότερα. Γενικότερα η εικόνα είναι ανησυχητική καθώς πολλοί γονείς, περιμένουν τα τεστ μικροβιολογικών εργαστηρίων, προκειμένου να δουν αν έχουν προσβληθεί τα παιδιά τους ή όχι.

Όλη η επικαιρότητα