Ελλάδα

Κορωνοϊός – Θεοδωρίδου: Εμβολιασμός βρεφών και παιδιών με υποκείμενα νοσήματα

Από την πλευρά του ο γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι περισσότεροι από 21.660.000 εμβολιασμοί έναντι της Covid-19 έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα.
Ακούστε το άρθρο

Σε έκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού προχωρούν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει γνωμοδοτήσει θετικά για την προσθήκη μιας πρώτης αναμνηστικής δόσης για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, τρεις μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό τους έναντι του κορωνοϊού» υπενθύμισε αρχικά η κυρία Θεοδωρίδου.

«Τα επικαιροποιημένα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν μεταλλάξεις που για την ώρα δεν έχουν εκδηλωθεί» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας οι νέες παραλλαγές του ιού αποτελούν τμήμα της μετάλλαξης Όμικρον.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, τα κρούσματα σε παιδιά αυξήθηκαν το 2022 λόγω επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον», ανέφερε.

Για την ηλικιακή ομάδα έξι μηνών εώς τεσσάρων ετών, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί υπέρ του εμβολιασμού στις περιπτώσεις με υποκείμενα νοσήματα.

Θεμιστοκλέους: Η Ελλάδα στη 14η θέση εμβολιασμού στην ΕΕ

Από την πλευρά του ο γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι περισσότεροι από 21.660.000 εμβολιασμοί έναντι της Covid-19 έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα.

Το 72,7% του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ το ποσοστό στον ενήλικο πληθυσμό ανέρχεται στο 81,3%, με την Ελλάδα να κατέχει τη 14η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι «παραλάβαμε τα εμβόλια για τα παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών», σημειώνοντας ότι η διάθεση τους θα αρχίσει προσεχώς και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Όλη η επικαιρότητα