Ηλεία Υγεία

Κορωνοϊός: Θετική στον ιό ιατρός του Νοσοκομείου Πύργου

Θετική στο τεστ κορωνοϊού βρέθηκε ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, που αμέσως τέθηκε σε καραντίνα, ενώ έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών της.

Η ιατρός είναι σε καλή κατάσταση, έχοντας ήπια συμπτώματα και όλοι εύχονται να τελειώσει γρήγορα αυτή η περιπέτεια της και να επιστρέψει υγιέστατη στα καθήκοντά της.

Πάντως αυτή η εξέλιξη έχει δημιουργήσει προβληματισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, αφού αν βρεθούν θετικοί και άλλοι γιατροί και νοσηλευτές, θα υπάρξει θέμα με την στελέχωση του.

Το θετικό είναι ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν έρθει στο Νοσοκομείο 25 νέοι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, ενώ η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος περιμένει άμεσα και την πρόσληψη ιατρών και ιδίως παθολόγων, όπου χρειάζονται τουλάχιστον πέντε, λόγω των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν.

Αρνητική 82χρονη από Αμαλιάδα

Αρνητική στο τεστ για κορωνοϊό βρέθηκε η 82χρονη που μεταφέρθηκε στο  Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Η ηλικιωμένη είχε ύποπτα συμπτώματα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, όπου της έγινε το απαραίτητο τεστ, το οποίο πως γράψαμε πιο πάνω βγήκε αρνητικό.

Ακόμη αρνητικά βγήκαν και τα τεστ που είχαν γίνει για τους περισσοτέρους ασθενείς που νοσηλεύονταν στον τρίτο όροφο του Νοσοκομείου. Απομένουν τα τεστ για λίγους ακόμη που παραμένουν στην κλινική.

Θετικοί στον ιό ακόμη 5 γιατροί του Νοσοκομείου Ρίου

Ιδιαίτερη αναστάτωση έχει προκληθεί και στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, καθώς 5 μέλη του ιατρικού προσωπικού έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Πρόκειται για γιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και όταν άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου τους έγινε εξέταση και βρέθηκαν θετικοί.

Τα αποτελέσματα των τεστ εκδόθηκαν προχθές Τρίτη το βράδυ και οι γιατροί βρίσκονται σε κατ οίκον καραντίνα καθώς δεν εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα.

Με τα 5 αυτά κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των νοσούντων ιατρών του Νοσοκομείου Πατρών φτάνει στους 8, καθώς νοσούσαν ήδη ένας γιατρός και 2 νοσηλεύτριες.

Όλη η επικαιρότητα