Ελλάδα

Κορωνοϊός: Το εφεδρικό σχέδιο για τα Χριστούγεννα – Ποια μέτρα εξετάζονται

η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό αλλά και την ανησυχία που έχει εγείρει η μετάλλαξη Όμικρον
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιβολής ενός γενικού lockdown στη χώρα μας ακόμα και αν οι δείκτες του κορωνοϊού συνεχίζουν να επιδεινώνονται. Αυτό διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει «ούτε μια στο εκατομμύριο» να επιβληθεί γενική καραντίνα στη χώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό αλλά και την ανησυχία που έχει εγείρει η μετάλλαξη Όμικρον. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε γενικό lockdown και να αλλάξει το πλάνο της για έξοδο από την πανδημία, που βασίζεται στο τρίπτυχο: Αύξηση των εμβολιασμών, εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και πρόσθετα μέτρα ενόψει των Χριστουγέννων. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ αυτά είναι:

  • Αύξηση των rapid test για τους ανεμβολίαστους από 2 σε 3 την εβδομάδα και απαίτηση η σχετική βεβαίωση όπου απαιτείται να είναι ημερήσια και όχι 48ωρου.
  • Επαναφορά της χρήσης μάσκας για όλους και στους εξωτερικούς χώρους.
  • Ως ύστατο μέτρο εξετάζεται και ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από εξωτερικούς χώρους της εστίασης και της ψυχαγωγίας ακόμη και αν έχουν rapid test.

Όλη η επικαιρότητα