Life

Κορωνοϊός: Τρεις τρόποι να επιβιώσει το ζευγάρι κάτω από την ίδια στέγη

Ακούστε το άρθρο

Οι ρομαντικές απόψεις για τις σχέσεις λένε ότι αν αγαπάει ο ένας τον άλλον, πρέπει να είναι συνεχώς μαζί, όπως συμβαίνει τώρα δηλαδή με πολλά ζευγάρια θέλοντας και μη. Είναι όμως αυτό καλό; Όχι, αν δεν αντιληφθούμε ότι όλοι θέλουμε το χώρο μας και ότι το μυστικό μιας σχέσης θυμίζει εισπνοή – εκπνοή, δηλαδή προσέγγιση – απομάκρυνση

Παρόλο που απολαμβάνουμε το χρόνο με το σύντροφό μας όταν βρισκόμαστε σε διακοπές, αυτό είναι ριζικά διαφορετικό. Είναι απρογραμμάτιστο και αόριστο για το πόσο θα διαρκέσει. Επιπλέον, γεμίζει με αβεβαιότητα και φόβο για το τι βρίσκεται μπροστά. Εδώ είναι τρεις τρόποι να φροντίσετε και τον εαυτό σας και τη σχέση, χωρίς να παραγνωριστείτε.

Να είστε μαζί και χώρια

Μπορείτε να αγαπάτε κάποιον και ταυτόχρονα να χρειάζεστε χώρο από αυτόν. Θέλετε κάποια σχετική αυτονομία. Πάρτε χώρο όταν το χρειάζεστε και αποδεχτείτε ότι και ο σύντροφός σας θέλει το ίδιο σε διαφορετικές -ή ίδιες- χρονικές στιγμές. Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα για το πότε θα βρίσκεστε σε διαφορετικά μέρη του σπιτιού και πότε θα περάσετε χρόνο μαζί. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό να το κάνετε, καθώς εάν δεν, τότε η σχέση σας κινδυνεύει από τσακωμούς και νεύρα.

Να καταλαβαίνετε την ετερότητα του άλλου

Μην τα κάνετε όλα μαζί. Γυμναστείτε μόνοι και μην συζητάτε ακατάπαυστα -κάποια στιγμή θα μαλώσετε για το τίποτα. Κάντε πράγματα μόνο για τον εαυτό σας. Δώστε μεγάλη προσοχή αν εσείς η ο σύζυγος σας πάσχει από κάποια διαταραχή (άγχους, κατάθλιψη κ.λπ.). Σε μια τέτοια περίπτωση χρειάζεστε ένα συναισθηματικό σχέδιο πρώτων βοηθειών που αποτελείται από αυτές τις δύο υποπεριπτώσεις: α) Αν τα συμπτώματά σας επιδεινωθούν, κάτι που μπορεί να κάνει ο σύντροφός σας για να σας υποστηρίξει είναι ….
β) Όταν τα συμπτώματα του συντρόφου σας επιδεινωθούν, κάτι που σας βοηθά να αισθάνεστε πιο υπομονετική είναι …

Να μιλάτε με καλοσύνη

Επειδή είμαστε κοινωνικά όντα, τα συναισθήματα είναι μεταδοτικά. Όλοι μας είμαστε επιρρεπείς σε συναισθηματική τοξίνωση λόγω εγκλεισμού, αλλά τείνουμε να αντιγράφουμε και τις κινήσεις του ατόμου με το οποίο ζούμε μαζί. Η θετικότητα ή η μιζέρια μεταφέρονται. Σε ένα πάρτι ή γιορτή, η συναισθηματική μετάδοση μας βοηθά να ενισχύσουμε τη διασκέδαση. Αλλά κάτω από το άγχος όλοι κινδυνεύουμε να υποχωρήσουμε, πράγμα που σημαίνει ότι το πράγμα θα χειροτερέψει.

Να τι μπορείτε να κάνετε όταν στην ατμόσφαιρα υπάρχει εκνευρισμός ή θυμός.
Γράψτε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες αυτή τη στιγμή από τη ζωή σας. Γράψτε για το τι συμβαίνει ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας από την πλευρά ενός ουδέτερου τρίτου που έχει οπτική για τα γεγονότα και αναπτύξτε τα δίκαια ή τα άδικα αμφότερων. Αν φυσικά δεν έχετε σκοτωθεί ως τότε! (Χιούμορ)

via

Όλη η επικαιρότητα