Ελλάδα

Κορωνοϊός – Υπουργείο Εσωτερικών: Ενίσχυση 100.000 ευρώ στους καταυλισμούς Ρομά στη Λάρισα

Ακούστε το άρθρο

Τα κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας έχουν σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας και στην Πολιτική Προστασία θέτοντας σε καραντίνα τη συγκεκριμένη περιοχή

Το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην έκτακτη ενίσχυση του δήμου Λαρισαίων και της περιφέρειας Θεσσαλίας με το συνολικό ποσό των 100.000 ευρώ για την κάλυψη αναγκών για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας έχουν σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας και στην Πολιτική Προστασία θέτοντας σε καραντίνα τη συγκεκριμένη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει την τοπική αυτοδιοίκηση στην κατεύθυνση χρηματοδότησης των πρώτων μέτρων για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση το δήμος Λαρισαίων μπορεί να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 50.000 ευρώ, που του αναλογεί, ενέργειες όπως:

α) ανάθεση υπηρεσιών απολύμανσης εντός και πέριξ καταυλισμών Ρομά,
β) ενημέρωση με κάθε πρόσφορο μέσο των πληθυσμών Ρομά για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού,
γ) παροχή πόσιμου εμφιαλωμένου νερού σε καταυλισμούς, όπου απαιτείται, και
δ) κάθε άλλο προληπτικό μέτρο που κρίνει ο εν λόγω δήμος, για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας εντός και πέριξ των καταυλισμών.

Σε αντίστοιχες δράσεις και για την αντιμετώπιση της κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης στους καταυλισμούς Ρομά μπορεί να αξιοποιήσει και η περιφέρεια Θεσσαλίας την ενίσχυση των 50.000ευρώ από τον λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα