Ηλεία Πολιτική

Κοροβέσης για πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους: «Ζωντανά κύτταρα» πολιτισμού για την κοινωνία μας

Ακούστε το άρθρο

Με ιδιαίτερη χαρά και θαυμασμό διαπιστώνω στις επισκέψεις και την ενασχόληση μου με τον συγκεκριμένο τομέα, ότι τόσο οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Νομού μας όσο και τα Αθλητικά μας Σωματεία, δείχνουν από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους, ότι αποτελούν πράγματι τα «ζωντανά» κύτταρα μιας κοινωνίας που επιδιώκει να διατηρήσει τα τοπικά πολιτισμικά μας χαρακτηριστικά.

Αναμφιβόλως αξίζει να τύχουν της ανάλογης προσοχής μας, και να κάνουμε  ότι μπορούμε μέσα από τις θεσμικές μας και όχι μόνο αρμοδιότητες για να στηρίξουμε την προσπάθειά τους, και να ενισχύσουμε την περαιτέρω δυναμική παρουσία τους σε ένα ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας και ανάδειξης των παραδόσεων και του πολιτισμού μας.

Την παραπάνω δήλωση έκανε  ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Δυτ. Ελλάδας Νίκος Κοροβέσης, όταν ρωτήθηκε σχετικά και για τη δική του προσωπική παρουσία στις εκδηλώσεις.

Χαίρομαι πολύ να βρίσκομαι κοντά στους ανθρώπους οι οποίοι με αγάπη και μεράκι δραστηριοποιούνται στους πολιτιστικούς μας συλλόγους όπως και στους συνανθρώπους μας αλλά και στους νέους που ασχολούνται με τους αθλητικούς συλλόγους. Μας δείχνουν έναν δρόμο διαφορετικό, μακριά από γκρίνιες και αντιπαραθέσεις, και γίνονται το παράδειγμα ώστε εθελοντικά και εμείς να συμμετάσχουμε στα δρώμενα του τόπου.

Έχω τονίσει και μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου, αλλά το λέω και τώρα,  η πόρτα του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού θα είναι πάντα ανοιχτή για συνεργασία και συνδιοργάνωση όπου χρειαστεί, γνωρίζοντας ότι αυτό που γίνεται, είναι μια ανιδιοτελής προσφορά για την ίδια την Ηλεία και τους ανθρώπους της.

Επεσήμανε ακόμη ο κ. Κοροβέσης ότι βρίσκεται στο στάδιο συγκέντρωσης όλων των στοιχείων για τους Συλλόγους, τις διοργανώσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται ώστε πολύ σύντομα να υπάρξει και ένας στρατηγικός σχεδιασμός υλοποίησης δράσεων με μεγάλη συμμετοχή και απήχηση που θα προβάλει την Ηλεία πέρα από τα συνήθη όριά της!

Όλη η επικαιρότητα