Ελλάδα

Κορυφαία πράξη ανθρωπιάς: Δώρισε ζωή σε δυο συνανθρώπους του

Ακούστε το άρθρο

Ένας άνδρας από τη Λαμία που κατέστη εγκεφαλικά νεκρός έσωσε δύο συνανθρώπους του. Δύο μεταμοσχεύσεις νεφρών του δότη από τη Λαμία έγιναν με επιτυχία.

Η μια έγινε στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, σε έναν άνδρα ηλικίας 60 ετών, και η άλλη στη Θεσσαλονίκη, επίσης σε άνδρα αντίστοιχης ηλικίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεφροπαθείς μπορεί να περιμένουν χρόνια μέχρι να βρεθεί συμβατός δότης με το κατάλληλο μόσχευμα και δυστυχώς πολλοί από τους ασθενείς «φεύγουν» χωρίς πότε να έχουν την τύχη των δυο προαναφερόμενων ανδρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι συγγενείς από τη Λαμία, παρά τη σημαντική απώλεια του δικού τους ανθρώπου, είχαν το μεγαλείο ψυχής και βρήκαν το κουράγιο να δώσουν ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας, που περιμένουν κρεμασμένοι σε ένα τηλέφωνο να μάθουν ότι βρέθηκε συμβατός δότης.

Έτσι στήθηκε η επιχείρηση με τον συντονισμό ΜΕΘ – ΕΚΑΒ – Χειρουργείων Λαμίας και Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Η Ομάδα Συντονισμού από τη ΜΕΘ Λαμίας αποτελούνταν από την Εντατικολόγο Μαρία Ψωμά, την Εντατικολόγο Αθανασία Τσιρογιάννη και τη Νοσηλεύτρια Ευαγγελία Χαλτούπη.

Η δωρεά οργάνων αποτελεί κορυφαία πράξη ανθρωπιάς, προσφοράς και αλτρουισμού, όπως αναδείχθηκε πρόσφατα στην ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Λαμιέων, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Λαμίας.

Πηγή: lamiareport.gr

Όλη η επικαιρότητα