Ηλεία

Κορυφώνεται το θείο Δράμα – Μετά από 4 χρόνια ο Μητροπ. Ναός Αγ. Νικολάου τέλεσε την ακολουθία του Εσταυρωμένου

Ακούστε το άρθρο

Στην κορύφωσή της έφτασε σήμερα στην πόλη του Πύργου η ακολουθία του Θείου Δράματος, όπου από τη Μεγάλη Δευτέρα αναπαριστώνται τα πάθη του Χριστού. Χθες στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια όπου παρέμεινε κλειστός, πλήθος πιστών έδωσε το παρόν με ευλάβεια στη Σταύρωση του Ιησού.

Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, στην ακολουθία του Εσταυρωμένου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός που έψαλε το αντίφωνο: «Σήμερον Κρεμάται Επί Ξύλου», με εκατοντάδες πιστούς να σκύβουν ευλαβικά το κεφάλι τους τη στιγμή που περνούσε από μπροστά τους ο Εσταυρωμένος, που λιτανεύθηκε από τους Ιερείς του Αγίου Αθανασίου μέσα στον Ναό, ενώ στη συνέχεια προσκύνησαν τον Σταυρό πάνω στον οποίο βρισκόταν το Σώμα του Χριστού.

Με λουλούδια και στεφάνια στα χέρια τους για να τα καταθέσουν στον Εσταυρωμένο, μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν τη σημαντική αυτή ακολουθία που θα κορυφωθεί σήμερα με την Ταφή. Ήδη οι επιτάφιοι από αργά χθες τη νύκτα ετοιμάζονται στους Ιερούς Ναούς του Νομού, όπου περίπου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η αποκαθήλωση του Κυρίου, με την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών.

Η Μεγάλη Πέμπτη θεωρείται εκ των κορυφαίων ιερών «μυστηρίων» της Χριστιανοσύνης, καθώς η ψαλμωδία των Δώδεκα Ευαγγελίων περιγράφουν ολόκληρη την πορεία του Κυρίου προς το Γολγοθά.

Όλη η επικαιρότητα