Χωρίς κατηγορία

Κοσμοπλημμύρα στα εγκαίνια του «πράσινου» κολυμβητηρίου της Αμαλιάδας!

amaliada2.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Αυτό το κολυμβητήριο και αυτό το αθλητικό κέντρο δεν είναι πολυτέλεια για τους κατοίκους του δήμου μας, αλλά αναγκαιότητα» τόνισε ο δήμαρχος Αμαλιάδας κ. Γιάννης Λυμπέρης χθες το βράδυ, λίγες μόλις στιγμές πριν κόψει την κορδέλα και εγκαινιάσει το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας, ένα όνειρο δεκαετίας που έγινε πραγματικότητα, συνοδευμένος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο, τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Ο Ηλείος» κ. Γιώργο Παρασκευόπουλο και τον εκπρόσωπο την Ελληνικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης κ. Ηλία Ξιάρχο.

Η σεμνή αλλά συνάμα λαμπερή τελετή των εγκαινίων του κολυμβητηρίου της Αμαλιάδας ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα, στις κατάμεστες από κόσμο εγκαταστάσεις του, με τον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, συνοδευμένος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο, τους Πανοσιολογιότατους Αρχιμανδρίτες π. Δαμασκηνό Πετράκο και π. Φιλάρετο Σπανόπουλο και πλήθος ιερέων του δήμου Ήλιδας.

«Πρέπει όλοι να μάθουμε να κολυμπάμε» τόνισε μεταξύ άλλων, αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός χαρακτηρίζοντας τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη ως «δήμαρχο των έργων και μάλιστα των μεγάλων έργων».

Ο κ. Γερμανός αναφέρθηκε στον υγιή αθλητισμό τονίζοντας ότι αυτόν πρέπει να ακολουθήσουν όχι και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικά το έργο».

«Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα τα τελευταία χρόνια αλλά είχαμε καιρό να κάνουμε επίσημα εγκαίνια έργου» τόνισε στη συνέχεια ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και συνέχισε:

 «Αποφασίσαμε σήμερα να κάνουμε τα εγκαίνια του κολυμβητηρίου για να δείξουμε ότι σε αυτές τις δύσκολες εποχής της κρίσης μπορούμε να προσφέρουμε ένα τέτοιο έργο στους δημότες μας.

Το κολυμβητήριο όπως και ολόκληρο το αθλητικό μας κέντρο δεν είναι πολυτέλεια για τους κατοίκους του δήμου μας αλλά αναγκαιότητα».
Παράλληλα, ο κ. Λυμπέρης είπε: «Πρέπει όλοι να συμβάλουμε, από τον πρώτο ως το τελευταίο, για την λειτουργία του κολυμβητηρίου μας.

Πρέπει όλοι να δώσουμε, για να διασφαλίσουμε την επιβίωση, την λειτουργία του και την προσφορά του στους κατοίκους αυτού του τόπου».

Τέλος, ο δήμαρχος Ήλιδας αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης κ. Ηλίας Ξιάρχος.

 Στην τελετή των εγκαινίων διαβάστηκε και επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ταξιδιού του στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης συνοδευμένος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο, τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Ο Ηλείος» κ. Γιώργο Παρασκευόπουλο και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης κ. Ηλία Ξιάρχο κατέβηκαν στο χώρο της πισίνας, κόβοντας συμβολικά την κορδέλα του έργου, ενώ ακολούθησαν επιδείξεις από μικρούς κολυμβητές, αγώνας πόλο και επίδειξη συγχρονισμένης κολύμβησης.

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)

Όλη η επικαιρότητα