Πολιτισμός

Κοσμοπλημμύρα στα «Κυλλήνεια»! (PHOTOS)

k.jpg

Εκατοντάδες άνθρωποι από ολόκληρη την πεδινή Ηλεία «πλημμύρισαν» το βράδυ της Πέμπτης το λιμάνι της Κυλλήνης για την έναρξη του τριήμερου των εκδηλώσεων που διοργανώνει για πρώτη ο Σύλλογος «Αθηνά Εργάνη» με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, κάτω από τον γενικότερο τίτλο «Κυλλήνεια»!

Αμείωτο ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου και χθες, στη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, ενώ τα «Κυλλήνεια» κορυφώνονται απόψε το βράδυ με ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. 

Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων ήταν αφιερωμένη στον Τρωικό Πόλεμο και την έξοδο των Ελλήνων προς ανατολάς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από την συντονίστρια της εκδήλωσης κα Αλεξάνδρα Λυκοκαννέλου, ενώ χαιρετισμό στη συνέχεια απεύθυνε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ κηρύσσοντας και επισήμως την έναρξη των εκδηλώσεων.

Κεντρικός ομιλητής της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μάρτιν Κρέεμπ, ενώ η σκηνή «πλημμύρισε» από τα μικρά παιδιά της προσχολικής ομάδας του Συλλόγου «Αθηνά Εργάνη» απαγγέλλοντας  στίχους του Ομήρου τόσο στην αρχαία όσο και στη σύγχρονη Ελληνική γλώσσα.

Από τον χώρο των εκδηλώσεων «παρέλασαν» τα περήφανα άλογα των μελών του Ιππικού Συλλόγου Ανδραβίδας «Κένταυροι» και του Ομίλου Φιλίππων Ανδραβίδας «Σπάρτακος», ενώ τη «σκυτάλη» παρέλαβαν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας που έκλεισαν τη βραδιά με την εξαιρετική παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι».

 

Στάθης Πουλιάσης

([email protected]

Όλη η επικαιρότητα