WEB tv Ηλεία

Κόσμος και… χειροκρότημα δύο χρόνια μετά – Εντυπωσιακή παρέλαση στον Πύργο (pics/vid)

Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Ακούστε το άρθρο

Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων ήρθε με την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε επί της οδού Μανωλοπούλου την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου καταχειροκροτώντας τους συμμετέχοντες.

Μια παρέλαση που διεξήχθη ύστερα από δυο χρόνια αναγκαστικής απουσίας λόγω της πανδημίας (σ.σ. η τελευταία παρέλαση στον Πύργο ήταν πριν ακριβώς δυο χρόνια, την 28η Οκτωβρίου του 2019)…

Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες αποτέλεσαν πλεονέκτημα για το πλήθος του κόσμου που γέμισε τα πεζοδρόμια της οδού Μανωλοπούλου –φορώντας στην πλειοψηφία τις απαραίτητες μάσκες- και συνέβαλλαν στην απρόσκοπτη διεξαγωγή της παρέλασης που έγινε υπό ηλιοφάνεια και θερμό χειροκρότημα που ακουγόταν κατά την διάρκεια της για τους παρελαύνοντες. Θερμό χειροκρότημα για την μαθητιώσα νεολαία (σ.σ. Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου, Ειδικό Σχολείο Πύργου, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), τμήματα παιδικών σταθμών, Προσκόπων, του Λύκειου Ελληνίδων όπως και για τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων από το στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ και της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας. Η μόνη διαφορά φέτος ήταν ότι τα τμήματα ήταν μικρότερα αριθμητικά (σ.σ. κυρίως τα σχολικά), με την παρέλαση να διαρκεί περίπου 40 λεπτά…

Δείτε εικόνες από την παρέλαση:

H παρέλαση στον Πύργο: 

Στην κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων και στην παρέλαση, στην πρωτεύουσα της Ηλείας, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης ενώ από πλευράς Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας το παρών έδωσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Στην εξέδρα των επισήμων, παρακολουθώντας την παρέλαση βρέθηκαν εκτός των κκ Σκυλάκάκη – Φαρμάκη, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανός, οι βουλευτής Ηλείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, ο αντιπεριφερειάρχης, Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, ο αντιπεριφρειάρχης Ολυμπισμού – Αθλητισμού – Εθελοντισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Θεόδωρος Βλαγκούλης καθώς και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Πύργος
Πύργος

Την παρέλαση παρακολούθησαν επίσης αντιδήμαρχοι του δήμου Πύργου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας καθώς και πληθώρα αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων φορέων, συλλόγων κ.α.

Πριν την παρέλαση…

Πριν την διεξαγωγή της παρέλασης πραγματοποιήθηκε  η καθιερωμένη αρχιερατική Θεία Λειτουργία και δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπυρίδων Τσιτσίγκος.

Πύργος
Πύργος

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων καθώς και η τήρηση ενός  λεπτού σιγής στη μνήμη των ηρώων και πεσόντων του έπους του 1940 που φέτος έγιναν στο μνημείο Πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης, στο Επαρχείο (σ.σ. και όχι στο μνημείο Ηρώων στην κεντρική πλατεία λόγω των έργων ανάπλασης που εκτελούνται), με την συμμετοχή τιμητικού στρατιωτικού αγήματος και της Φιλαρμονικής Πύργου «Απόλλων».

Ακολούθησε δεξίωση, μικρής διάρκειας, προς τις Αρχές από τον δήμαρχο Πύργου που φιλοξενήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα