Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Πολιτική

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ενεργοποίηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019

Ακούστε το άρθρο

Tην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.αυτήτηφοράψηφίζω.eu έχει ενεργοποιήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις 23-26 Μαΐου 2019.

Κάθε πολίτης μπορεί να γίνει μέρος της ενημερωτικής εκστρατείας και της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης πολιτών για τις ευρωπαϊκές εκλογές με την εγγραφή του στον ακόλουθο σύνδεσμο www.αυτήτηφοράψηφίζω.eu. Η διαδικασία εγγραφής είναι πολύ απλή και χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό.

Στην Ελλάδα ψηφίζουμε την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 για να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ παράλληλα με τον τρόπο αυτό θα συμμετέχουμε καθοριστικά στην επιλογή του επόμενου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω της διαδικασίας των λεγόμενων «κορυφαίων υποψηφίων». Δηλαδή, να επιλέγεται ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο υποψήφιος ο οποίος θα εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή πολιτική παράταξη, η οποία θα πλειοψηφήσει στις ευρωπαϊκές εκλογές.  Με τον τρόπο αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποσκοπεί στην ενίσχυση της διαφάνειας και της δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σ’ ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον όπου πολλαπλασιάζονται οι προκλήσεις και αυξάνονται οι απειλές για τη δημοκρατία, την κοινωνική αλληλεγγύη, και το ευρωπαϊκό μοντέλο ανοικτής κοινωνίας, η κάθε ψήφος αποκτά ιδιαίτερη σημασία και καθορίζει τη μελλοντική φυσιογνωμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της ίδιας της Ελλάδας ως μέλος της Ένωσης.

Επιλέγοντας την αποχή επιτρέπουμε σε άλλους να καθορίζουν το δικό μας μέλλον. Η ψήφος στις ευρωεκλογές του 2019 ισοδυναμεί με την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών που αποτελούν το θεμέλιο για τη δημοκρατία, τον κοινοβουλευτισμό, την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, τα δικαιώματα των πολιτών, τον τρόπο ζωής και την πολυμορφία του ευρωπαϊκού πολιτισμού που είναι η κληρονομιά της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Πληροφορίες για την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.αυτήτηφοράψηφίζω.eu

Όλη η επικαιρότητα