Πολιτισμός

Κώστας Γαβράς: Δεν γυρίζω ταινία για τον Βαρουφάκη

den_gyrizo_tainia_gia_ton_varoyfaki.jpg
«Ούτε ο Κώστας Γαβρας, ούτε κάποιος από το γραφείο παραγωγής μας δεν σκοπεύει να κάνει ταινία για την ελληνική κρίση» ανέφερε μιλώντας στο Βήμα εκ μέρους του Κ. Γαβρά η παραγωγός και σύζυγός του, Μισέλ Γαβράς.

 
Η κρούση στο γραφείο KG Productions του Κ. Γαβρά έγινε με αφορμή δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο (έντυπο και ψηφιακό) γύρω από τις «σκέψεις» του έλληνα σκηνοθέτη που ζει και εργάζεται στο Παρίσι να γυρίσει ταινία μυθοπλασίας με πρωταγωνιστή τον Γιάνη Βαρουφάκη (ή με κάποιον στην θέση του, γιατί ούτε αυτό δεν ήταν ξεκάθαρο στα δημοσιεύματα).
 
«Έχω την εντύπωση ότι η παρεξήγηση προέκυψε επειδή περάσαμε ένα Σαββατοκύριακο στην Αίγινα επιστρέφοντας από την Κέα με προορισμό το Παρίσι» είπε επίσης η κ. Γαβρά. «Έχουμε πολλούς πολιτικούς φίλους, όμως ο Κώστας δεν γυρίζει μια ταινία για τον καθένα τους!».
 
Η Μισέλ Γαβράς πρόσθεσε επίσης ότι εν μέρει η παρεξήγηση μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι η κόρη του ζεύγους, Ζιλί, αυτή την εποχή γράφει ένα σενάριο μαζί με τον Τζόναθαν Κόου σχετικά με τον «Πόλεμο της σοκολάτας», μια ευρωπαϊκή διαμάχη που συνέβη πριν από πολλά χρόνια.
 
«Αλλά κι αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική κρίση» συμπλήρωσε η παραγωγός.

Γιάννης Ζουμπουλάκης

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα