Κώστας Λύρος: “Να καλυφθούν οι ζημιές από τις πλημμύρες”

Share

Να παρθεί άμεσα συμπληρωματική απόφαση χορήγησης επιδόματος- αποζημίωσης, προκειμένου να καλυφθούν οι ζημιές και σε ανεξάρτητα κτίσματα,  βοηθητικούς  χώρους, υπόγεια, αποθήκες, κοινόχρηστους  χώρους, λεβητοστάσια κ.λπ. και να υπάρξει έκτακτη ενίσχυση και για τις δευτερεύουσες κατοικίες ζήτησε με επείγον αίτημά του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Ειδικότερα, στο αίτημά του ο κ. Λύρος αναφέρει ότι «ο Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου τα τελευταία πέντε χρόνια, από το 2016 έως σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών που προκαλούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και μάλιστα επτά φορές καταγράφηκαν ζημιές σε περιουσίες δημοτών όμως το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο αποτρέπει την πλήρη αποζημίωσή τους ενώ παρατηρούνται και μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των όποιων αποζημιώσεων».

Κλείνοντας την επιστολή του, ζητάει από το Υπουργείο Εσωτερικών να επεξεργασθεί άμεσα το αίτημά του, ώστε επιτέλους να υπάρξει μέριμνα για τους δημότες του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου που βρίσκονται σε απόγνωση καθώς αντικρίζουν την περιουσία τους να καταστρέφεται και μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν υπήρχε δυνατότητα πλήρους  αποκατάστασης.