Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Κώστας Σπηλιόπουλος: Η Πατρών-Πύργου θα γίνει γεφύρι της Άρτας…

Ακούστε το άρθρο

«Είναι πια αδύνατη η εμπρόθεσμη κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου και γι’ αυτήν την εξέλιξη ευθύνονται εξ ολοκήρου η κυβερνητική ιδεοληψία και η περιφερειακή αφωνία», τονίζει σε δήλωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Σπηλιόπουλος.

Η πλήρης δήλωση Σπηλιόπουλου έχει ως εξής:

«Αξιόπιστες πληροφορίες επιβεβαιώνουν την ύπαρξη σοβαρού προβλήματος. Δύο από τις οκτώ εργολαβίες της Πατρών-Πύργου, για την ακρίβεια τα τμήματα Αμαλιάδα-Κυλλήνη και Πύργος-Δουνέϊκα, βρίσκονται στον αέρα, ενώ από τις 8 έχουν υπογραφεί μόνο οι 4 εργολαβίες.

Ο μειοδότης (Τοξότης, συμφερόντων Καλογρίτσα) αδυνατεί να προσκομίσει εγγυητικές επιστολές, αδυνατεί να προσθέσει άλλους εταίρους στην κοινοπραξία του ενώ το υπουργείο Υποδομών έχει ξεκινήσει ανεπίσημες επαφές με το δεύτερο και τον τρίτο μειοδότη σε αυτά τα τμήματα του αυτοκινητόδρομου.

Λυπάμαι που όλες μας οι προειδοποιήσεις επιβεβαιώνονται. Η Πατρών-Πύργου πέφτει θύμα της κυβερνητικής ιδεοληψίας και της περιφερειακής αφωνίας. Είναι και οι δύο εξίσου συνυπεύθυνοι.

Ήταν μόλις τη Μεγάλη Τετάρτη που ο κ. Σπίρτζης μαζί με τον κ. Κατσιφάρα εγκαινίαζαν ανύπαρκτα εργοτάξια του έργου. Τώρα μαθαίνουμε ότι δύο εργολαβίες του βρίσκονται μετέωρες με συνέπεια να είναι αδύνατη η εμπρόθεσμη ολοκλήρωση του έργου.

Οι συμπολίτες της Ηλείας και της Δυτικής Αχαίας είναι σε θέση να κρίνουν και θα κρίνουν αυστηρά αυτόν που εγκαινίασε εργοτάξια ενός έργου κινδυνεύει να γίνει γεφύρι της Άρτας».

Όλη η επικαιρότητα