Παραπολιτικά

Κώστας Τζαβάρας: Οι στιγμές μέσα στο χρόνο…

Οι σημαντικότερες «στιγμές» του...
Ακούστε το άρθρο

O πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας γεννήθηκε και ζει στον Πύργο.

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (D.Ε Α) στο Κοινωνικό Δίκαιο (Droitsocial) από το Πανεπιστήμιο PARISX-NANTERRE των Παρισίων, πτυχίου στον τομέα του Δικαίου από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου PARISI (PΑΝΤΗΕΟΝ), καθώς και πτυχίου στην Κοινωνιολογία (LICENSE) από το Πανεπιστήμιο PARISX- NANTERRE. Γνωρίζει πολύ καλά Γαλλικά και Αγγλικά.

Έχει πλούσια κοινοβουλευτική δράση, αφού εξελέγη Βουλευτής Ν. Ηλείας με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στις εκλογές του 200720092012, στις 25/1/2015 και 20/9/2015, ενώ στις εκλογές του 2019 ανανέωσε τη βουλευτική του θητεία.

Στις 21 Ιουνίου 2012 ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διατέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ (2009) και Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης (2011).

Εξελέγη επίσης δημοτικός σύμβουλος Πύργου 1999-2002, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από όλους τους εκλεγέντες.

Πρόεδρος των Δικηγόρων

Διατέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας επί δύο συνεχείς θητείες.

Έχει διοργανώσει ημερίδες και συνέδρια γενικού ενδιαφέροντος (Δίκαιο Περιβάλλοντος, Ναρκωτικά, Φιλοσοφία Δικαίου, Αναθεώρηση του Συντάγματος κ.ά.) στον Πύργο και στην Αρχαία Ολυμπία.

Έχει αρθρογραφήσει σε τακτική βάση στις εφημερίδες του Πύργου «ΠΑΤΡΙΣ» («Αντιλογίες»), «ΠΡΩΙΝΗ» («Τα εν Δήμω μη εν Οίκω») και «ΑΥΓΗ».

Είναι μέλος κινήσεων και σωματείων με σκοπό τη βελτίωση ποιότητας ζωής και την προώθηση λύσεων στα τοπικά προβλήματα (Διεπιστημονική Κίνηση Πύργου, Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη διεκδίκηση Πανεπιστημιακής Σχολής στην Ηλεία, Σύλλογος Πυργίων ο «Άγιος Χαράλαμπος» κ.ά.).

Εργάστηκε ως δικηγόρος στο Πρωτοδικείο του Πύργου και στο Εφετείο της Πάτρας (1980- 2007).

Tα παιδιά επιλέγουν ίδια επιστήμη

Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Δήμητρα Καχτίτση και πατέρας δύο παιδιών, του Γιώργου, Πτυχιούχου Νομικής και Πολιτικών Επιστημών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Παρισίων, και της Μελίνας, Πτυχιούχου Νομικής και Ποινικού Δικαίου των Πανεπιστημίων Κομμοτηνής και Αθηνών.

Ομιλίες και παρεμβάσεις που ακόμα μνημονεύονται

Η εκλογή του ως βουλευτής το 2007 και η δραστηριοποίησή του στην κοινοβουλευτική του ζωή σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Παρότι ήταν ένας δικηγόρος από την Περιφέρεια, κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση των συναδέλφων του από όλες τις παρατάξεις, διότι οι συγκρούσεις του μπορεί να ήταν σκληρές αλλά ήταν πάντοτε πολιτικές και με ήθος και ευπρέπεια.

(EUROKINISSI)

Κοινοβουλευτική λογιοσύνη

Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον είχε χαρακτηρίσει εκπρόσωπο της κοινοβουλευτικής λογιοσύνης. Μνημειώδεις ήταν και οι αντιπαραθέσεις του με το πανίσχυρο τότε Mega και τους δημοσιογράφους Όλγα Τρέμη και Γιάννη Πρετεντέρη, αλλά και οι κοινοβουλευτικές κόντρες με τους ισχυρούς της οικονομικής ελίτ, Φώτη Μπόμπολα και Γιάννη Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων και των ΜΜΕ, οι οποίες θρυλείται ότι στοίχισαν και τον υπουργικό θώκο… Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ομιλίες και παρεμβάσεις του εντός κι εκτός Βουλής ακόμα μνημονεύονται και αναπαράγονται στο διαδίκτυο με υψηλό αριθμό θεάσεων.

Πηγή: VIRAL / ΕΦ. ΠΑΤΡΙΣ

Όλη η επικαιρότητα