Εκλογές

Κώστας Τζαβάρας: Ορεινές περιοχές με ιστορία χρειάζονται αποτελεσματικές πρωτοβουλίες

andritsaina_3.jpg

Σε ορεινές αλλά πανέμορφες περιοχές της Ηλείας όπως είναι η Ανδρίτσαινα, η Καλλιθέα οι Αμυγδαλιές του Κορμπά τα Χάνια και άλλες, περιόδευσε χθες ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Νομού μας Κώστας Τζαβάρας.

Εκεί είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει για μια ακόμη φορά με τους πολίτες και κυρίως με ανθρώπους που τον γνωρίζουν  και τους γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά, από τις συνεχείς επαφές που δεν έπαψε να έχει ποτέ στον τόπο του.

Οι κάτοικοι τον υποδέχθηκαν μέσα σε φιλόξενο και οικείο κλίμα, και του μίλησαν με τον αυθεντικό τρόπο που χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες περιοχές, βάζοντας σε προτεραιότητα όλα τα θέματα που τους απασχολούν αναζητώντας τον αποτελεσματικό τρόπο παρέμβασης για αυτά  μέσα από πρωτοβουλίες που μπορεί να αναπτύξει – όπως έχει κάνει και στο παρελθόν – ο κ. Τζαβάρας.

ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν δυσκολίες που εσείς εδώ βιώνετε περισσότερο από τον καθένα. Γι αυτό και χρειάζεται διαρκές ενδιαφέρον και την στήριξή μας ακόμη και για τα ζητήματα της καθημερινότητας που ειδικά το χειμώνα είναι πολύ σοβαρά είπε ο Ηλείος βουλευτής και πρόσθεσε :

 

Προσωπικά είμαι στη διάθεσή σας και ξέρετε ότι εκεί που μπόρεσα να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου, και να αναπτύξω τις ενέργειες που απαιτούνται, το έκανα πάντα και θα συνεχίσω να το κάνω με σεβασμό απέναντί σας

 

Γιατί, τα προβλήματα που προκύπτουν  δεν πρέπει να τα προσπερνάμε, αλλά αντιθέτως οφείλουμε να τα επιλύουμε  ειδικά σε τόπους που έχουμε έναν λόγο παραπάνω να τους κρατάμε «ζωντανούς» και δραστήριους…

Περιοχές με μοναδική ιστορία, και προσφορά στον πολιτισμό της χώρας, που έχουν δώσει τόσο σημαντικά πράγματα  τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα και την Ηλεία, έχουμε ευθύνη και χρέος να τις βοηθήσουμε.

Τόσο στον τουριστικό όσο και στον παραγωγικό τομέα, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητά τους ώστε να προσελκύσουμε επισκέπτες και να στηρίξουμε την δυναμική ανάπτυξης μέσω της παραγωγής .

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε πάντως για τον αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο καθώς εμφανίζονται αρκετά ανοικτά θέματα για τα οποία ο κ. Τζαβάρας ζήτησε να έχει συνεχή ενημέρωση και συνεργασία με τους κατοίκους.

Σε άμεση προτεραιότητα πάντως, μπήκε το θέμα των επιδοτήσεων που δεν έχουν πάρει όλοι οι εμπλεκόμενοι και ζήτησαν την παρέμβαση του κ. Τζαβάρα. Υπήρξε έτσι την ίδια ώρα επικοινωνία του πρώην υπουργού με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκο σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση.

 

Μετά από συνενόησή τους ο κ. Τζαβάρας ανέλαβε την πρωτοβουλία για την συγκέντρωση στοιχείων (ΑΦΜ κλπ) των κατοίκων που βρίσκονται ακόμη εκτός διαδικασίας για να προχωρήσει η πληρωμή τους.

Τέλος συζητήθηκαν και άλλα θέματα για τα προγράμματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στους ορεινούς μας όγκους  για την προστασία και προβολή μνημείων πολιτισμού που ο κ. Τζαβάρας έχει βοηθήσει και στο πρόσφατο παρελθόν καθώς και για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ με τον καλύτερο τρόπο σε αυτές τις περιοχες.

Όλη η επικαιρότητα