Αρκαδία

Κώστας Τζιούμης: «Στεκόμαστε το πλευρό του αγρότη και του κτηνοτρόφου και το κάνουμε με έργα»

Ο Δήμος Τρίπολης υλοποίησε δύο εργολαβίες αγροτικής οδοποιίας, προϋπολογισμού 1.900.000 € και 1.400.000 €, αντίστοιχα.
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώτος διακηρυγμένος στόχος της δημοτικής αρχής του Κώστα Τζιούμη, για στήριξη του πρωτογενούς τομέα, με πράξεις και όχι με λόγια, υλοποιείται στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων.

Ο Δήμος Τρίπολης υλοποίησε δύο εργολαβίες αγροτικής οδοποιίας, προϋπολογισμού 1.900.000 € και 1.400.000 €, αντίστοιχα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από έργα τα οποία έχουν γίνει από το προσωπικό και τα μηχανήματα του Δήμου Τρίπολης στα χωριά Παρθένι, Αγιωργίτικα, Νεοχώρι, Λιθοβούνια, Αθήναιο, Λίμνη, Παλαιόπυργος και Κανδήλα.

Παράλληλα υλοποιούνται δύο εργολαβίες αγροτικής οδοποιίας, προϋπολογισμού 1.900.000 € και 1.400.000 €, αντίστοιχα.

Πρόσφατα εξασφαλίσαμε επιπλέον 3.000.000 € για το έργο «Αγροτική οδοποιία Γεωργικής γης και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων», με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Στο πλαίσιο του έργου, θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης των υφιστάμενων αγροτικών οδών, με τεχνικά έργα, χωματουργικά, οδοστρωσία και ασφαλτικά. Το συνολικό μήκος που θα αποκατασταθεί είναι περίπου 55 χιλιόμετρα.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης προχωρά διαρκώς σε επισκέψεις τοπικών κοινοτήτων για να διαπιστώσει την εξέλιξη των εργασιών.

Οι εργασίες βελτίωσης του αγροτικού οδικού δικτύου θα συνεχιστούν στο σύνολο των χωριών του Δήμου Τρίπολης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιούμης, υπογραμμίζει: «Είμαστε στο πλευρό του αγρότη και του κτηνοτρόφου και το κάνουμε με πράξεις και έργα. Εξασφαλίζουμε την εύκολη, αλλά και ασφαλή προσπελασιμότητα στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και συμβάλλουμε στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στη στήριξη του πολύπαθου και δοκιμαζόμενου πρωτογενή μας τομέα.

Έχουμε υλοποιήσει ήδη πολλές παρεμβάσεις, ενώ με τη νέα εργολαβία, στοχεύουμε στην πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται σε σημεία με εξαιρετικά δύσκολη πρόσβαση».

Όλη η επικαιρότητα