Ηλεία

Κοτύχι: Ξεκινά στις 16 Αυγούστου η παρασκευή του αυγοτάραχου παρά τις δυσκολίες

augotaraxo.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα του φετινού χειμώνα ήταν τέτοια που απείλησαν όχι μόνο την αλιευτική παραγωγή, αλλά ακόμα και την ίδια την ύπαρξη του Κοτυχίου. Οι ζημιές στις αλιευτικές υποδομές αλλά και στο σπάνιο οικοσύστημα της περιοχής ήταν τεράστιες. Οι ασταμάτητες όμως προσπάθειες της Διοίκησης και των εργαζομένων της Δημοτικοσυνεταιριστικής Επιχείρησης «Κοτύχι Α.Ε.» ήταν τέτοιες που κατάφεραν, αποκλειστικά με τις δικές τους δυνάμεις, όχι μόνο να «διασώσουν» το οικοσύστημα του Κοτυχίου αλλά και να έχει η επιχείρηση μία καλή παραγωγική και οικονομική χρονιά.

«Πριν λίγες μέρες ολοκληρώσαμε τη διαδικασία της δημοπρασίας των ψαριών και του αυγοτάραχου και μπορώ να πω ότι είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, καταφέραμε να πετύχουμε καλές τιμές και να κρατηθούμε στα ίδια οικονομικά επίπεδα με πέρυσι» είπε στην εφ. «Πατρίς» η Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης «Κοτύχι Α.Ε.» κα. Δώρα Παλούκη – Κατσάπη και συνέχισε: «Στις 16 Αυγούστου ξεκινά η περίοδος της αλιείας και η παραγωγή του αυγοτάραχου, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε και στην δημοπρασία των χελιών, που ελπίζουμε να τα πάμε καλά και εκεί».

Αναφερόμενη στις δυσκολίες της φετινής χρονιάς η κα. Δώρα Παλούκη Κατσάπη είπε: «Μία εταιρεία όμως η δική μας εξαρτάται πρώτα απ’ όλα από τα καιρικά φαινόμενα. Και ο φετινός χειμώνας ήταν πραγματικά καταστροφικός. Χρειάστηκε να δώσουμε κανονικές μάχες και αυτές με τις δικές μας δυνάμεις, δαπανώντας μεγάλα οικονομικά ποσά, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις ζημιές και τα προβλήματα που μας προξένησε ο καιρός. Γι’ αυτό και η φετινή χρονιά μας προβλημάτιζε πολύ. Ωστόσο, το αποτέλεσμα μας δικαίωσε».

                                                              

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com)

Όλη η επικαιρότητα